onsdag 18. november 2020

Norwegian søker konkursbeskyttelse i Irland - Nettavisen

 

Norwegian søker konkursprosess i Irland 

Jan Revfem 

for 6 timer siden

Saken oppdateres.

Norwegian bekrefter onsdag at selskapet har besluttet å konkursbeskyttelsesprosess i Irland for flere datterselskaper. Det vil gjelde datterselskapene Norwegian air International Limited (NAI) og Arctic Aviation Assets DAC (AAA). 

I børsmeldingen som er sendt ut onsdag ettermiddag sier selskapet at det har valgt en irsk prosess fordi flyene eies i Irland. 

Selskapet varsler pressekonferanse kl. 18.00. 

Norwegian fikk for en drøy uke siden beskjed om at regjeringen ikke ville gå inn med midler i selskapet. Norwegians pengesekk er i ferd med å gå tom, midlene tar slutt i vinter.

På tross av flere prosesser hvor gjeldskrav er gjort om til egenkapital i selskapet, står fortsatt Norwegian med omtrent 48 milliarder kroner i rentebærende gjeld. 25 milliarder kroner er knyttet til leasingsforpliktelser for fly i Irland. 

Les også: Solberg og Vedum i klinsj om Norwegian

Advarte i fjor

Det henger et konkursspøkelse over  Norwegian, etter at ni av ti passasjerer er borte. Konkurs var et tema allerede i fjor høst før pandemien satte inn, som følge av den skyhøye gjelden i selskapet. Investor og forvalter Jan Petter Sissener kom med en advarsel i september i fjor.

Norwegian-aksjen har de seneste dagene vært satt til observasjon, det vil si at investorene må være særlig på vakt.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.