onsdag 21. september 2022

Droner nær flere olje- og gassinstallasjoner til havs - Stavanger Aftenblad


Emnet ble tatt opp på dronekonferansen i Stavanger den 19. Det ble spurt om disse uønskede elementene kunne "tas ut", altså jammes så de havarerer eller rett og slett skyte dem ned. Det var umulig fordi da kommer Justis- og beredskapdepartementet inn og sikkert flere andre myndigheter også. Dermed er det fritt frem for dem å operere som de vil. De kan spionere, og utgjør en trussel mot lovlig lufttrafikk,(Red.)

Les hele artikkelen her: https://tinyurl.com/2p8ntdwm

To nye droner obser­vert i Nord­sjøen – var svært nær Heidrun-platt­formen

Uidentifiserte droner fortsetter å dukke opp i Nordsjøen. Lørdag ble det observert en «svær» drone i nærheten av Kristin-feltet og tirsdag dukket det opp en ny drone som skal ha vært under 50 meter fra Heidrun-plattformen.



Heidrun-plattformen i Norskehavet anno 1998 -.
Publisert: Publisert:

Det betyr at det totalt er rapportert om minst seks observasjoner av uidentifiserte droner innenfor sikkerhetssonen til norske plattformer på norsk sokkel.

– Jeg kan bekrefte begge disse hendelsene. Observasjonen lørdag går ut på at det var en svær drone like i nærheten av Kristin-feltet, mens tirsdagens observasjon ble gjort av flere personer på helidekket på Heidrun-plattformen. Disse var på helidekket som en del av en SAR-operasjon, sier leder i sokkelforeningen i Equinor, Per Steinar Stamnes, til Aftenbladet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.