søndag 25. september 2022

Evenes flystasjon et bunnløst hull for statskassen etter politkernes skandaleavgjørelse - Fremover


Sjekk hele artikkelen her: https://tinyurl.com/342yfy3n


Klar for å investere nye milliarder på Evenes

 


OMVISNING: Luftvingsjef Oberst Eirik Guldvog fikk onsdag besøk av Rigmor Aasrud, Nils-Ole Foshaug, nestleder i forsvarskomiteen Åsmund Aukrust fra Arbeiderpartiets fraksjon i forsvarskomiteen. Med på turen var også Pål Brodtkorb fra Tjeldsund Arbeiderparti, Tina Denstad fra Narvik Arbeiderparti og ordfører Terje Bartholsen fra Evenes. Foto: Ragnar Bøifot

 22.09.22 18:22

 Ragnar Bøifot

Om to uker legger regjeringen fram sitt første statsbudsjett. Tidligere ordfører i Målselv Nils-Ole Foshaug, er klar på at det må mer penger til Forsvaret, og at det skal investeres videre på Evenes flystasjon.

Stortinget har allerede bevilget 5,2 milliarder kroner for utbyggingen av Evenes flystasjon, men tidligere ordfører i Målselv Nils-Ole Foshaug er klar for å investere mer. En rapport bestilt av Forsvarsdepartementet fra konsulentselskapet Holte Consulting konkluderte i april med en anbefalt økning i kostnadsrammen, en såkalt sprekk, på én milliard kroner fra 5,2 milliarder kroner til 6,2 milliarder kroner. Videre heter det i rapporten at rammen må økes til vel 8,4 milliarder kroner dersom det tas høyde for et økt ambiasjonsnivå, slik det ble beskrevet i den siste langtidsplanen for forsvarssektoren fra regjeringen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.