tirsdag 20. september 2022

Luftfartsbransjen er ustadig, også helikoptervirksomheten - Direktør går av med øyeblikkelig virkning - Stavanger Aftenblad



I morges fikk CHC overrakt Sikkerhetsprisen fra Solakonferansen. Ordfører Sletthei i Sola kommune sto for overrekkelsen. En som satt nær meg bemerket at det var et pussig sammentraff fordi CEO Per Andre Rykhus hadde fått sparken. Jøss, tenkte jeg, det kan vel ikke være tilfelle, men det var det. Tre andre ledere i CHC selskaper i Europa fikk også sparken på dagen. Såvidt jeg vet eies CHC i hovedsak av et amerikansk pensjonsfond, så her foregår det i reneste Trump stil: You are fired! 

Det er dog viktig å presisere at prisen gikk til konsernet CHC; ikke spesielt til CHC Norway. 

Fra Stavanger Aftenblad: 

I skrivende stund ser det ut til at trafikken ikke kan går igjen før i morgen tidlig.

Aftenbladet får opplyst at daglig leder Per Andre Rykhus i CHC Helikopter Service mandag kveld trakk seg fra sin stilling. Han har hatt stillingen siden desember 2017.

Rykhus ønsker ikke å kommentere avgangen overfor Aftenbladet, men bekrefter at han har fratrådt sin stilling.Dette fører til at samtlige av CHC sine helikoptre står i ro på landets heliporter. De må de gjøre frem til ny leder er godkjent av Luftfartstilsynet.

Dag Johan Sætre sier til Aftenbladet at han har vært på intervju med Luftfartstilsynet tirsdag ettermiddag. Dette er standard prosedyre for å få godkjent en ny daglig leder.

Klokken 16.30 tirsdag er alle CHC sine avganger kansellert, ifølge heliport.no. Også selskapets flyginger ut fra Brønnøysund og Kristiansund er satt på vent.


---ooo00O00ooo---


Det kommer mer fra konferansen etter hvert. I kveld er det middag på Flor & Fjære

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.