tirsdag 27. september 2022

Sabotasje mot gassrørledninger,,,,,,,,,,,

 ,,,,,,,synes å være et faktum. Norge er totalt uforberedt på tilsvarende hos oss. Men det skal sies at rørledninger, og kabler for den saks skyld, lett kan saboteres. Jeg har flere ganger reklamert for boka Blind Man`s Bluff - 

Blind Man's Bluff: The Untold Story of American Submarine Espionage

som beskriver avlytting av kabler under kald krig 1.  Jeg har skrevet her på bloggen om russisk aktivitet, eksempelvis nær Nyhamna på øya Gossen som er en stor gassterminal som mottar gass fra to gassfelt. Her cruiset et oligarkfartøy frem og tilbake, rapportert her på bloggen.  Sjekk https://tinyurl.com/26sak5e2


En beslektet sak: Om det er bevist at Svalbardkabelen ble kuttet eller revet av vet jeg ikke, men sett i sammenheng med det som nylig har skjedd, er det naturlig å tenke i sabotasjebanen. Akkurat nå ligger minst 5 russiske fartøyer i Kirkenes. Det demonstrerer dessverre vårt lands naivitet, og hvor lett tilgjengelig vital informasjon om vår sikkerhet er.

Droner nær offshore installasjoner

Mange observasjoner er gjort av slike. På Solakonferansen nylig stilte undertegnede spørsmål om de kunne skytes ned. Svaret var pakket inn i ull, men kunne tolkes slik at det var umulig. Da kom nemlig Justis-, Forsvars- og UD inn i bildet slik at byråkrati vil hindre det. Ordet "potitland" slår meg, dessverre.

At Støre plusset på forsvarsbudsjettet med 3 milliarder dekker neppe overskridelsene ved flytting av 333 skv. fra Andøya til Evenes.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.