onsdag 25. oktober 2023

Ubåt - Japan sjøsetter sin 4. Taigei båt - X video

 


Foto: återgivning Twitter @TAIGEI_SS513© Leveres av Carro e Motos

Japans Kawasaki Heavy Industries (KHI) har lanserat den fjärde diesel-elektriska attackubåten av Taigei-klassen, kallad “Raigei”, för Japans marina självförsvarsstyrka (JMSDF).

+ Klicka här för att se videon

Den nya diesel-elektriska ubåten (SSK) på 3.000 ton, kallad Raigei (SS 516), sjösattes vid en ceremoni på KHI:s anläggningar i Kobe. Ubåten SSK kommer för första gången att använda nya högeffektiva Kawasaki 12V 25/31 diesel motorer.

Ubåten Raigei kostade cirka 70,2 miljarder yen (470 miljoner dollar) och beräknas träda i tjänst i mars 2025. Raigei betyder “åskval” på japanska. Alla ubåtar i Taigei-klassen inkluderar “Gei” (val) i sina namn, i linje med de tidigare “Shio” (tidvatten) och “Ryu” (drake) serier av tidigare JMSDF-ubåtar. Själva “Taigei” betyder “stor val”.

Enligt JMSDF har den nya ubåten en besättning på cirka 70 personer, en total längd av 84 meter, en bredd på 9,1 m, ett djupgående av 10,4 m och ett standardförskjutning på cirka 3.000 ton. Den är bara lite större än de tidigare SSK:na i Soryu-klassen, som har en standardförskjutning på 2.950 ton.

Nya dieselmotorer

Raigei kommer att för första gången använda de nya högeffektiva Kawasaki 12V 25/31 dieselmotorerna. Dessa nya dieselmotorer är kompatibla med ett nytt snorkelsystem med högre energigenereringseffektivitet. Det är fortfarande oklart om detta kommer att öka kraften, som för närvarande är 6.000 hästkrafter, samt en maximal undervattenshastighet på 20 knop.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.