lørdag 10. august 2013

Sundt Air vs. Avinor


Onsdag møtte både Avinor og Sundt Air hos namsmannen i Oslo, der partene søker mulighet for å finne fram til en løsning i konflikten mellom de to partene.
Fra 2003 ble Sundt Air tildelt ansvaret for kontrollflyvning ved flyplassens som driftes av Avinor, avtalen som hadde en verdi på 20 millioner kroner løp ut på våren i år.
Da gikk Avinor ut med utlysning i en anbudsrunde hvor det svenske luftfartsverket LVF gikk ut med seieren skriver Dagens Næringsliv i dag.
Tildelingen til svenskene  falt ikke i god jord hos Sundt Air som mener at svenskene ikke er kvalifisert i henhold til Avinors egne regler.

Ny anbudsrunde
Avinor la ut en ny anbudsrunde etter at Sundt Air klagde på valget som var gjort. Svenskene vant anbudet på nytt ettersom de var rimeligst, og Sundt Air klagde igjen med samme grunnlag.
Nå håper Sundt Air at saken kan legges fram for KOFA, klagenemda for offentlige anskaffelser, derfor var partene onsdag hos namsmannen for å be om midlertidig forføyning for å hindre Avinor i å undertegne ny kontrakt. Avinor ønsker å undertegne avtalen med svenskene før klagen fra Sunt Air blir behandlet hos KOFA.
I følge Dagens Næringsliv i dag har Avinor bedt Sundt Air stille en garanti på 11,5 millioner kroner ettersom det vil medføre høye kostnader for Avinor dersom den andre parten får medhold.
(Foto: Hangar.no)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.