fredag 13. mars 2015

Arbeidsbetingelsr for flygende personell tas til EU - Jyllands-Posten

Minister: EU må stoppe ringe arbejdsvilkår i flybranchen

En ny EU-forordning skal sikre ordentlige vilkår i luftfartsbranchen, lyder det fra transportministeren.
Erhverv
Transportminister Magnus Heunicke (S). Foto: Mik Eskestad



Det skal være slut med, at flyselskaber kan byde deres ansatte dårlige vilkår gennem kreative selskabskonstruktioner, som er til skade for både medarbejderne og konkurrencevilkårene i luftfartsindustrien.
Det skal EU sætte en stopper for, lyder det fra transportminister Magnus Heunicke (S). Han har en række konkrete forslag med, når han fredag i Bruxelles skal mødes med sine EU-kolleger og EU's transportkommissær Violeta Bulc.
- Vilkårene i dele af branchen er urimelige og konkurrenceforvridende. En regulering af arbejdsvilkårene i luftfarten kan kun gennemføres på EU-niveau.
- Jeg lægger op til en særskilt og hurtigvirkende forordning alene for luftfarten, en Lex Luftfart, siger Magnus Heunicke i en pressemeddelelse.
De danske forslag kommer fra en arbejdsgruppe under Rådet for Dansk Luftfart, som en række ministerier, repræsentanter for luftfartsbranchen og faglige organisationer deltager i.
Transportministeren vil blandt andet foreslå en skarpere definition af arbejdsgiverbegrebet i luftfartsindustrien, så arbejdsgivere ikke kan lægge afstand til sit ansvar for ansatte via netværk af datterselskaber i andre EU-lande og uden for EU.
- Sidste år viste en rapport fra arbejdsgruppen under Luftfartsrådet en række eksempler på, hvordan visse flyselskaber med indviklede selskabskonstruktioner, anvendelse af hjemmebaser i flere lande og urimelige ansættelseskontrakter, kunne have personale til lønninger og vilkår langt under et anstændigt niveau, siger Magnus Heunicke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.