onsdag 18. mars 2015

Ryanair i clinch med dansk LO

Ryanair kan glemme å opprette base i Danmark hvis de ikke gir de ansatte danske vilkår, sier LO-topp. Foto: Gunnar Lier
Ryanair kan glemme å opprette base i Danmark hvis de ikke gir de ansatte danske vilkår, sier LO-topp. Foto: Gunnar Lier les mer

Luftfart

LO-topp klar for å gi opp dansk flybransje

Hvis flyselskaper må flagge ut for å være konkurransedyktige, så får det bare bli sånn, sier LOs avtroppende leder i Danmark.
Hvis det ikke kan skje med ordentlige arbeidsvilkår, så bør Danmark gi opp å ha en luftfartsindustri, sier LO-leder Harald Børsting i Danmark i et intervju med Mandag Morgen. Det skriver Check-in.dk.
Han understreker at fagbevegelsen ikke vil gå på kompromiss med kravene til danske lønns- og arbeidsvilkår. Og hvis det betyr at danske flyselskaper må flagge ut av landet for å være konkurransedyktige, så er det slik det må være, mener Børsting.
- Noen industrier kan ikke drives så effektivt at det kan betale seg å ha produksjon i Danmark, og så må de flytte. Kanskje er luftfartsindustrien en av dem. Ikke at vi mener at det trenger å være noen motsetning mellom billige flybilletter og en tariffavtale. Men hvis man ikke kan drive konkurransedyktig luftfartsvirksomhet under danske vilkår i Danmark, så må man flytte virksomheten sin ut av landet, sier han.
LO-lederen går av til høsten etter åtte år i jobben.
Han vil ikke la Ryanair åpne sin base i København i neste uke hvis det ikke innen kort tid blir underskrevet en avtale med en dansk fagforening for de 30 Ryanair-ansatte som skal stasjoneres på basen i begynnelsen sammen med ett fly.
- Vi kan ikke akseptere at et selskap undergraver danske vilkår, sier LO-lederen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.