onsdag 18. mars 2015

Ryanair fly stoppet av demonstranter på Kastrup






Et Ryanair-fly skulle være lettet fra Københavns Lufthavn Kastrup med kurs mod Dublin i Irland onsdag klokken 15.30, men flyet bliver i øjeblikket holdt på landjorden af omkring 50 demonstranter.
Det bekræfter Københavns Lufthavn onsdag eftermiddag.

Der var på forhånd varsel om mulige spændinger, da Ryanair onsdag ville lande og lette for første gang fra Københavns Lufthavn. Det irske luftfartsselskab har ligget i åben strid med den danske fagbevægelse, efter at Ryanair har afvist at aftale danske overenskomster for sine ansatte.
Søren Hedegaard, pressechef hos Københavns Lufthavne, fortæller, at flyet sent onsdag eftermiddag omkring klokken 17 er på en standplads i lufthavn, hvor det anslås, at godt og vel 50 personer forhindrer det i at lette. Det vides ikke, hvem demonstranterne er.
»Men det er jo folk med gyldig adgangstilladelse til lufthavnen. Vi ved ikke, hvilke selskaber de er ansat i. Vi har haft folk ude på stedet, der har forsøgt at få ordnet situationen, men det kunne ikke lade sig gøre,« siger Søren Hedegaard og fastslår, at det nu er en politisag.
Det er det, fordi piloten i det pågældende Ryanair-fly har politianmeldt demonstrationen. Københavns Politi har foreløbig ingen kommentarer til situationen i lufthavnen.
Arbejdsretten skal senere på året tage stilling til, om Ryanair kan undlade at tegne dansk overenskomst med de ansatte, der skal arbejde fra lufthavnen i København. Foreløbig har selskabet kun en rute mellem Dublin og Kastrup, men 26. marts udvider selskabet med ruter til London, Warszawa og Milano.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.