torsdag 5. mars 2015

SAS Danmark - Jyllands-posten

SAS: Presset fortsætter, men det gør fremgangen også













Koncernchef i SAS, Rickard Gustafson. Foto: Pontus Lundahl, Scanpix/AP

AS koncernchefen, Rickard Gustafson, er ganske tilfreds med udviklingen i SAS i flyselskabets indtjeningsmæssgt svageste kvartal, der sluttede i januar.
Det som glæder mig er, at vi fortsætter med god fremgang på kundesiden. Vi har arbejdet hårdt med et godt kundetilbud og det betaler sig, fremhæver han og understreger, at det har givet en passagervækst på 200.000, at kabinefaktoren øges, og atantallet af bonusmedlemmer stiger.
Alt i alt vurderer han, at enhedsindtægterne forbedres forsigtigt.

Det er dog fortsat hårde tider.
- Det er fortsat en presset industri, men det er vi forberedte på. Vi er kommet langt med besparelserne på 2,1 mia. skr., som vi skal nå i 2017, siger han.
Presset gør, at SAS fortsat skal tilpasse omkostningerne - først og fremmest til svingningerne i sæsonen.
Rickard Gustafson erkender, at SAS er kommet et stykke af vejen.
- Meget ligger i vores spareplan. Men vi er i fortsat dialog med vore faglige repræsentanter, siger han.
Der er vigtigt for SAS fortsat at have kollektivaftaler, siger direktøren.
- Vi skal finde en måde til at blive endnu bedre til at tilpasse omkostningerne efter sæsonsvingninger. Der er 30 pct. fler passagerer om sommeren end om vinteren.
Vedrørende Cimber, der var baggrunden for strejken blandt kabinepersonalet i sidste weekend, understeger Rickard Gustafson, at ambitionen er at SAS skal drive jetproduktion af størrre fly, som Airbus 320 og lignende. Mens mindre jetproduktion og turbopropproduktion skal være i et andet produktionsselskab, Cimber.
- De medarbejdere, der er ført over til Cimber, skal ikke have forandret deres overenskomster. Men nyt personale skal kunne ansættes på vilkår, der er tilpasset de mindre fly, oplyser koncernchefen..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.