mandag 3. mars 2014

Avinor satser på biodrivstoff


Fly med norskprodusert biodrivstoff i 2020!

11. mars ønsker Avinor, NHO Luftfart, Zero og Nobio pressen velkommen til konferansen «Fly med norskprodusert biodrivstoff i 2020».
Biodrivstoff basert på norsk trevirke kan bli et nytt norsk industrieventyr! Utfordringen er å gjøre produksjonen økonomisk og miljømessig bærekraftig. Det vil kreve store volumer. På konferansen «Fly med norskprodusert biodrivstoff i 2020», vil representanter for blant andre norsk treforedlingsindustri, luftfart, finans, Rambøll og miljøorganisasjonen Zero bidra med innlegg og analyser av muligheter og utfordringer. Det blir paneldebatt med sentrale politikere.

Biodrivstoff ble etter omfattende testing sertifisert til bruk i sivil luftfart i 2009 og luftfartsbransjen er tydelig på at innfasing av biodrivstoff vil være et av de viktigste tiltakene for å redusere klimagassutslipp fra luftfarten i årene framover. I dag produseres imidlertid biodrivstoff kun i små kvanta, til høye kostnader.

I 2012 slo Rambøll i en rapport fast at bærekraftig syntetisk biodrivstoff kan produseres i Norge til konkurransedyktige priser. Rapporten var bestilt av Avinor, og en samlet luftfartsbransje stilte seg bak initiativet.

Blant foredragsholderne på konferansen er: Adm. dir. Viken Skog, Ragnhild Borchgrevink
Daglig leder i Zero, Marius Holm
Head of Corporate Finance, Ove Gusevik, Swedbank/First Securities
‎CEO & Accountable Manager for Norwegian Air Norway AS, Geir Steiro
Konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen
I paneldebatten deltar statssekretær i samferdselsdepartementet, John-Ragnar Aarset (H), nestleder i LO, Hans Christian Gabrielsen, nestleder i Energi- og miljøkomitéen, Terje Lien Aasland (Ap) og adm. dir. Erik A. Dahl i Mjøsen Skog. Debatten ledes av Aslak Bonde.

Konferansen finner sted på Mesh, Tordenskioldsgt 3, i Oslo sentrum tirsdag 11. mars kl. 10:00 – 15:00.

Informasjon om program og påmelding finner du her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.