lørdag 3. mai 2014

SAR - FrP`s landsmøte - Anundsen:

Helikoptre

Justisministeren skrøt sterkt av Sea King-helikoptrene, redningstjenestens arbeidshester i over 40 år. Han imøtegikk en utbredt oppfatning om at de stadig svikter.
– Det er faktisk ikke riktig. De har en oppetid på 98,3 prosent, noe som er ganske oppsiktsvekkende for så gamle maskiner. Planene om nye har versert i årevis, men etter bare to måneder i regjering undertegnet vi kontrakt om 16 nye helikoptre, en modell som er direkte etterfølger av dagens Sea King, sa Anundsen.
Det første blir levert på våren 2017, og i løpet av 2020 vil alle være på plass. Totalkontrakten inkludert vedlikehold er på 15 milliarder kroner. Anundsen forsikret at regjeringen har gardert seg økonomisk, dersom korrupsjonsmistanker mot produsenten fører til domsfellelser.

Oppetiden er 1% dårligere enn da Helikopter Service AS hadde tjenesten med S-61N fra 1970 til 1973. Et annet spørsmål er i hvilken grad Hovedredningssentralen IKKE har kalt ut Sea Kingene fordi det er varslet ising på det aktuelle tidspunktet? Sea Kingen flyr som kjent ikke i varslet ising.
I prosessen frem til valg av nytt helikopter var FrP like stille som andre partier. Jan-Arild Ellingsen var med en liten stund, men gikk over i annen kommite og mistet munn og mæle. Da Anundsen kom inn som statsråd var prosessen ferdig. Ikke noen særlig stor verdi i å skryte av at kontrakten ble signert like etter at han ble statsråd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.