onsdag 28. mai 2014

SAS med lounge for innenriks på Gardermoen og for oljefiffen på Sola


Norsk innenriks er SAS største enkeltmarked med 5,5 millioner årlige passasjerer. En del av disse får nå egen avslappingslounge på Gardermoen.


Produktsjef Sander Andresen og hans kollega Birgitta Sandhaag som er sjef for SAS sitt globale loungenett, i den nye innenriksloungen på Oslo Lufthavn. Foto: Jan-Petter Helgesen.  

Av JAN-PETTER HELGESEN
Den store betydningen det norske innenriksnettet har for det skandinaviske flyselskapet er årsaken til at SAS fra mandag 2. juni på ny åpner egen lounge for sine viktigste passasjerer på det norske rutenettet, opplyser produktsjef Sander Andresen i SAS.
Adgang ril loungen får alle reisende med den dyrere Pluss-billetten fra SAS eller selskapets partnere i Star-alliansen. Utenom disse blir det også adgang for passasjerer med såkalt gull- eller det nye diamantkortet fra SAS eller partnerselskapene.
Produktsjef Andresen sier det lenge har vært et ønske fra de viktigste reisende til SAS å få tilbake tilbudet med egen innenlandslounge. Her kan de få ro til å slappe av eller jobbe uten forstyrrelser. Under besøket kan gjestene forsyne seg gratis med en enkel form for mat og drikke samt lese aviser.
I loungen er det 122 sitteplasser. SAS har betalt et betydelig beløp for herligheten, men produktsjef Snorre Andresen vil ikke røpe kostnaden overfor offentligheten.
Flyselskapet hadde lounge for sine innenlandske reisende inntil opptjening av bonuspoeng på norske flyruter ble nektet av myndighetene for 12 år siden. 17. mai for et år siden ble det igjen gitt anledning til å samle bonuspoeng på norske flystrekninger.

Under presentasjonen på Gardermoen ble det opplyst at SAS vil åpne en mindre lounge også på Sola. Denne blir øremerket bare for passasjerene som flyr med selskapets nye rute mellom Stavanger og Houston fra 20.august i år.
Det ble videre opplyst styret i SAS tirsdag vedtok å modernisere og pusse opp kabinen på samtlige av selskapet 11 langdistansefly av typene Airbus A330 og A340. Den nye innredningen kommer også til å bli levert til fire bestilte Airbus A330 og åtte A350. Leveransene av disse flyene skal begynne neste år og pågå inntil 2022. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.