torsdag 15. mai 2014

Avinor om deregulering - Omfattende rapport

Rapport om deregulering av markedet for flysikringstjenester

Konsulentselskapet Integra har skrevet en rapport om muligheter og farer i forbindelse med en eventuell konkurranseutsetting av markedet for flysikringstjenester i Norge. Rapporten, skrevet på oppdrag fra Avinor, redegjør for en rekke momenter som vil være viktige i en slik utvikling.
Rapporten gir ingen klare anbefalinger om hvordan en slik prosess eventuelt bør være, men viser derimot en rekke punkter som Integra mener det er viktig å ta hensyn til.

I rapporten heter det blant annet:

En vellykket dereguleringsprosess krever omhyggelige forberedelser og planlegging, med sterk deltakelse fra de relevante interessentene, deriblant Samferdselsdepartementet, Luftfartstilsynet og det norske luftforsvaret.
Rapporten trekker særlig fram behovet for tydelige avklaringer om hvilke lufthavner, luftrom og tjenester som eventuelt skal dereguleres. Den understreker viktigheten av å avklare hvordan opplæringen av flygeledere skal organiseres og slår fast at det vil være avgjørende å avklare de krav og forventninger Forsvaret og samfunnet for øvrig stiller til leverandører av flysikringstjenester.
Last ned rapporten her (PDF)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.