lørdag 7. mars 2015

Norwegian - Hører du bare på Kjos? Ikke les det under - Du kan risikere å sove dårlig


- Har ingen grunn til å stole på dem

Pilotleder Halvor Vatnar sier partene har diskutert prinsipielle spørsmål.
- Utfordringen er at vi må ha bindende avtaler slik at vi slipper å møte hverandre i nye rettsaker umiddelbart etter signering. Vår erfaring er dessverre slik at vi ikke har noen grunn til å stole på arbeidsgiver. De siste to til tre årene har vi møtt arbeidsgiver i rettsalen mange ganger - også i saker vi har måttet ta helt til Høyesterett. Selv om vi har vunnet samtlige er ikke alle disse sakene med på å skape tillit, sier Vatnar.
Han mener også det er vanskelig å legitimere den virksomhetsoverdragelsen selskapet gjennomfører under en lovlig arbeidskonflikt.
- Selskapets opprettelse av tre nye selskaper nå under streken føyer seg inn i rekken av omorganiseringer Bjørn Kjos har tradisjon for å gjøre i konflikter. Dette er tredje gang han flytter ansatte inn i nyopprettede selskaper under en pågående konflikt, noe som understreker selskapets ønske om å organisere bort faste ansatte. Samtidig bekrefter denne trangen til omorganiseringer under konflikter også de ansattes faktiske behov for trygghet, sier Vatnar. 

Gir ikke slipp på den norske modellen

- Vi registrerer også at selskapet uten blygsel daglig gjennomfører streikebryteri - streikebryteri som øker i omfang for hver dag som går. Vi er derfor glade for støtte som er varslet fra fueling og andre pilotgrupper i Norge og Europa for øvrig. Alle disse gruppene vil i tiden fremover kunne sette alle Norwegians fly på bakken og tvinge selskapet til nye forhandlinger, sier pilot-lederen.
- Vi forstår at Norwegian ikke liker organiserte arbeidstakere og norske betingelser, men for oss er det uaktuelt å gi slipp på den norske modellen i bytte mot forretningsmodellen til Norwegian, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud.
- Taper vi retten til reell tariffavtale, har enhver arbeidstaker i Norge grunn til å frykte fremtiden. Vinner Bjørn Kjos frem med å importere asiatiske og spanske lønnsbetingelser til Norge, hva er det da som hindrer enhver annen arbeidsgiver å gjøre det samme for å utligne konkurransen? spør han.
Det ble ikke avtalt nye møter ved meklingens slutt lørdag morgen, men NPU er i e-post lørdag morgen anmodet om igjen å vurdere tilbudet og møtes til forhandlinger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.