mandag 1. april 2019

Norwegian og Argentina


Kona og jeg var nylig i Buenos Aires. Som vanlig for oss tok vi en Hop-on-hop-off buss for å gjøre oss kjente i byen. Her var tilbudet en billett som ga deg mulighet for å ta en- eller opp til 4. Vi tok bl. a. den grønne linjen som gikk nær flyplassen du ser oppe i nord, en flyplass med stor innenriks trafikk.

Stor var overraskelsen da jeg så en P-3 malt i Norwegians farger komme rett mot oss. Som kjent er Norwegian i ferd med å etablere seg stort i Argentina, så det slo meg at dette var et nytt smart fremstøt av Kjosern med en maskintype det finnes mange av. Norge skal jo selge sine maskiner som er i super god stand etter å ha fått nye vinger for over en milliard kroner. Hvorfor ikke ominnrede disse for å betjene Argentina innenriks? Dette er en sivil flytype, Lockheed Electra, som har blitt militarisert. Typen er fantastisk pålitelig og solid bygget. mange teknikere vil være tilgjengelig på markedet også, også her hjemme. Ikke mange som vil bli med fra Andøya til Evenes tipper jeg.


Som du ser av bildet under er det mange USN maskiner som står parkert ved Davis Monthan AFB nær Tucson. Dette skyldes naturligvis innfasingen av P-8 som også Norge skal få. Det samme gjør flere andre nasjoner, slik at det blir stor tilgang til slike nå og etterhvert som P-8 kommer i virksomhet.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.