tirsdag 17. september 2019

Helikopter - Luftfartstilsynets Ørnulf Lien fikk Solakonferansens sikkerhetspris

En trenger ikke være begavet journalist for å antyde at en pris til en ansatt i Luftfartstilsynet ikke er særlig heldig akkurat nå. Prisen bør utdeles til en person som kan vise til resultater. Helikopterflyging innlands er fremdeles en utsatt bransje, slik Avinorsjefen uttrykker det. (Red.)

Foto: Per Gram
Her overrekkes prisen av viseordføreren i Sola kommune.

Her er begrunnelsen:

Solakonferansen
For sikkerhet i luftfarten – den viktigste uavhengige arena for debatt og utveksling av kunnskap.
For de som har ny kunnskap – de som må ha kunnskap – de som ønsker å tilegne seg kunnskap (SKB/okt 13).
Solakonferansens sikkerhetspris 2019
tildeles
Ørnulf Lien
Ørnulf Lien har vist en dedikasjon til luftfarten generelt, men også til sikkerhet for helikopter spesielt, gjennom sitt virke i ulike stillinger fra hans graduasjon fra Fort Rucker i 1977. Han har en flygerkarriere på mer enn 20 år i militær og sivil luftfart. Hovedbegrunnelsen for prisen er at han har vist et engasjement som går utover det som kan sies å være forventet i de ulike stillingene han har bekledd. Han har virket både som havariinspektør ved Statens havarikommisjon for transport og inspektør i Luftfartstilsynet i mange år, samt i andre helikopterrelaterte stillinger. Videre har han vært leder av Samarbeidsforum for helikoptersikkerhet på norsk kontinentalsokkel gjennom flere år.
Han må sies å være en praktiker, som først og fremt ønsker seg omforente løsninger, men han kan også skjære gjennom om nødvendig. Han er klar og tydelig når det er krevet, men også «uklar» hvis det har vist seg formålstjenlig. Hvis noen kan sies å være en legemlig-gjøring av tre-partssamarbeidet innen luftfartssikkerhet, så er altså han den nærmeste vi kommer.
Det er ingen spesiell begivenhet eller spesifikk prestasjon som begrunner prisen, men snarere et engasjement og et virke over mange år for sikkerhet i helikopterbransjen som går mer vidt enn det som er forventet. Det er spesielt øye for de store linjene og hvordan luftfartssystemet burde fungere som har vært og er fremtredende. Videre synes det opplagt at hans milde vesen og ditto diplomatiske evner også har medvirket til å materialisere resultater som kanskje ikke ville eksistert uten. Han har også lagt ned en betydelig innsats i ulike sikkerhetsfora i inn og utland.
Styret i Stiftelsen Solakonferansen har den glede å tildele Solakonferansens sikkerhetspris 2019 til Ørnulf Lien.
Sola, 16. september 2019.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.