torsdag 24. februar 2022

Boris vil nekte Aeroflot innpass i UK

 


Det tror jeg betyr slutten på Sibirrutene. Det kan bety mye, spesielt for Finnair. Sjekker du Flightradar24 nå vil du se en lang rekke vestlige selskaper som flyr over Sibir.

Det snakkes mye om redningstjenesten i nord og samarbeid mellom Murmansk og Bodø MRC`s. I "Kald Krig 1" var den såkalte røde telefonen i de respektive Main Rescue Centers, død. 

Det fører for langt å fortelle hvorfor, men i 1987 ble en delegasjon fra Norsk Flygerforbund invitert til Moskva for å diskutere de nedlagte Sibirrutene samt de før nevnte røde telefonene. Det var egentlig et sammenfall av omstendigheter, men vi var fire mann som var den første vestlige delegasjon i Moskva for å diskutere Sibirrutene og redningstjenesten. Historien er omtalt her på bloggen før, men det endte med at Sibirrutene ble åpnet og telefonen virket igjen. Ikke tro at det var vi som fikset det alene, men vi var en brikke i et viktig spill. Bildet under viser et bilde tatt av delegat Anders Heimsjø. Undertegnede, til venstre, forteller om redningstjenesten- og det store behovet for koordinering som finnes i nord. Men først må landet få en ny russisk president som forstår Glasnost og Perestroika.....

Fra høyre: Sergej Sumin, generalsekretær i CAWU som organiserte det hele. Deretter Sverre Gran, leder av NF. Tolk, og Svein J. Grimholt, leder av Operativt Utvalg i NF. To fra Samferdselsdepartementet, og undertegnede.

Denne historien kan ha bidratt til at det hele ble en stor suksess og påfølgende hjembesøk hos Sverre i Oslo:
Jeg hadde med meg et stort glanset veggkart over utlyste oljeblokker i Barentshavet hentet hos Oljedirektoratet. (Ugradert). På et av flere møter, stilte en taubåtskipper fra Murmansk. Han representerte redningstjenesten der oppe. Jeg hadde med ett eneste foto som jeg hadde tatt fra Orion, av en Orel klasse havgående slepebåt som hadde påmalt "redningstjeneste" i kyriliske tegn. Skipperen fikk veggkartet og bildet. Han ble ekstremt rørt. Det ble vi alle tror jeg. 
Her er bildet:



Utover det er det veldig forstemmende at EU-land ikke kan bli enige om å kutte ut Swift som betalingsmetode fordi egeninteresser kommer foran tiltak mot Putin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.