mandag 21. februar 2022

Ukraina - Russland med liste over ukrainere som skal likvideres - ABC Nyheter

 

USAs etterretning: Russland har liste over ukrainere som skal likvideres

Gunnar R. Larsen 

for 27 minutter siden

 © Leveres av ABC Nyheter


To Tu-22M3 bombefly eskortert av Su-35 jagerfly fra det russiske luftvåpenet fotografert under felles øvelser mellom russiske og hviterussiske styrker på Obuz-Lesnovsky treningsplass i Hviterussland, lørdag 19. februar 2022. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko Jr)

Det skriver flere amerikanske aviser, deriblant BloombergWashington Post, CBS og New York Times.

Avisene refererer til et notat fra Biden-administrasjonen som er oversendt FN.

I notatet går det fram at USAs etterretning skal ha fanget opp at toppledelsen i det russiske forsvaret skal ha utarbeidet en konkret liste med navn på sentrale personer i det ukrainske maktapparatet som skal likvideres eller fengsles ved en invasjon.

Les også:Forsker: – Det vil bli krevende for Putin å opprettholde en krig over lang tid

Nærmere 200.000 kampklare russiske sdoldater

Nyheten innebærer en ny omdreining i den allerede svært spente situasjonen på grensen mellom Ukraina og Russland der nærmere 200.000 kampklare russiske soldater nå står oppmarsjert.

USAs president Joe Biden har uttalt at det allerede skal ha blitt tatt en avgjørelse om å invadere, men dette er ikke bekreftet. Uttalelsen er også blitt møtt med kritikk. Både fordi det kan bidra til å eskalere situasjonen, men også fordi ukrainske myndigheter ikke ønsker å skape panikk i egen befolkning.

Les også:Nupi-forsker advarer: Norge kan bli direkte berørt av en krig mellom Ukraina og Russland dersom Nato trekkes inn

Har plukket ut 35 strategiske bombemål

I tillegg til den omtalte dødslisten, kommer det også meldinger om at russiske styrker skal ha plukket ut minst 35 strategisk viktige mål som skal bombes sønder og sammen i startfasen av en invasjon.

Det går fram av en ny estisk etterretningsrapport, som blant annet er gjengitt av Dagens Nyheter og Expressen. De 35 bombemålene inkluderer flybaser, militære hovedkvarter og atomkraftverk.

Les også:Forsker: – Norge må forberede seg på flyktningstrøm fra Ukraina

Tredje fase: Bakkestyrker

Ifølge en Nato-kilde vil russerne trolig først slå ut visse strategiske mål for å forstyrre det ukrainske forsvaret, og dermed gjøre det lettere å erobre Ukraina.

Det kan gjøres ved å bruke kamphelikoptre, kampfly, bakkeraketerr og cruiseraketter fra Svartehavet. Så kan det i en tredje fase settes inn bakkestyrker der det trengs for å bli kvitt regimet, sier kilden til Dagens Nyheter.

Les også:Nupi-forsker om Russlands enorme troppeforflytning: – Kan gjennomføre et stort angrep på Ukraina raskt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.