tirsdag 22. februar 2022

SAS - NRK


Er selskapet liv laga? Skal man ha håp om å få dekket  refusjonskrav, bør du kjøpe dyrere billetter enn de billigste, står det å lese. Når man slår dette i hop med selskapets behandling av permitterte flygere, havner selskapet nedi grumset med andre selskaper en helst ikke vil sammenlikne seg med. Men, noen av disse holder det gående med god økonomi..... SAS skal introdusere et "transformativt program" som vil gjelde alle ansatte, sies det nå. Det gjelder spesielt "enhetskostnader", uten at det beskrives hva det er. SAS har per d.d. 29,8 milliarder kroner i gjeld.

SAS: Kjøp fleksible og dyrere billetter om du vil ha refusjon

Det er vanlige billettvilkår som gjelder for påskereisene med SAS og Norwegian. Det vil si at de billigste billettene ikke refunderes, selv om reiseanbefalingene fra myndighetene endres på kort varsel.


Til dette er å si at EU261 gjelder i EØS land uansett hva SAS måtte ha på prent i billettene sine. (Red.)

OPPSUMMERT

Flyselskapet SAS vart hardt ramma av koronapandemien, som gjorde at rundt 560 SAS-pilotar mista jobben. SAS-pilotar som vart oppsagd meiner dei blei lova jobbane tilbake. Dette stemmer ikkje, ifølgje SAS.

  • Negativt resultat for SAS

     

    Flyselskapet SAS hadde et resultat på minus 2,6 milliarder svenske kroner før skatt i første kvartal. Det er en nedgang på 1,7 milliarder fra forrige kvartal.

    Passasjertallene sank med 15 prosent fra fjerde kvartal i fjor.

  • SAS-aksjen stuper

     

    Aksjen til flyselskapet SAS stuper på Stockholmsbørsen. Hittil i dag har den falt 20 prosent, skriver SVT.

    Bakgrunnen er en analyse fra storbanken DNB, som viser at selskapet trolig må gjennom en stor omstrukturering for å unngå konkurs.

    SAS har tapt store summer under pandemien, og har fått over ni milliarder svenske kroner i statlig støtte.

    Dagens børsfall har spist opp all inntjeningen SAS har hatt siden koronatiltak i flere land har blitt lettet på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.