tirsdag 9. april 2013

Flyoperativt Forum akkurat nå



Uformell aften med 8 veldig tidlige, for ikke å si de første, F-104G flygere den 8.
Dette var interessant, spennende og til dels morsomt. Historiene hang løst om de første årene. Noen fløy cleane F-86F så fort de kunne, spesielt low level for å få et nogenlunde riktig inntrykk av speed, før utsjekk. Arne Hove og Eivind Schibbye dro til USA for å starte treningen for så å reise hjem og trene gutta. Turen gikk først til Marana ”country club” for å fly T-6. Deretter til Webb AFB i Texas hvor T-28 og T-33. Deretter til Laughlin AFB, også i Texas. Del Rio er jo kjent for mange. Her fløy de de fløy bombetrening og ”special pattern” Air to Air. Kan være at denne treningen var myntet på det faktum at våre Starfighters skulle kunne ta atomvåpen. Så gikk turen til ”final destination” Luke AFB på vestsiden av Phoenix, Arizona. Her fløy de F-84G Thunderjet før de fikk røre F-104G.

Fra venstre: Odd Gillebo, Odd Knutsen, Arne Hove, Odd Loven, Herman Kjellesvig, Kjell Bjerkan, Odd Aspen. Foran: Eivind Schibbye

I dag den 9. avsluttet Olav Aamoth dagen med en livlig historie om introduksjonen av F-104G, Han sa at maskintypen var ikonisk og: ”Dette kategoriserer deg som flyger: Har du fløyet F-104 eller har du ikke? ” Han dro historien fra flyets planlegging til siste flyging i Norge i 1983. Kvantumhopp i teknologi.

 Fotograf ukjent
Bildet viser maj. Aamoth kle på en flyger trykkdrakt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.