torsdag 23. september 2021

Solakonferansen intro - Dag 1 den 20. september


 

Konferanseprogrammet var tidsriktig med en lang rekke gode foredrag, noen ikke fullt så gode og videoforedrag med representanter fra USA og UK som var veldig vellykkede. Det var 157 registrerte påmeldte. Oversikt over konferansedeltakerne ble ikke distribuert. Hotellet fungerte meget godt og alt det tekniske også. Med veldig god lyd i tillegg. Jeg fikk vært med på det meste, men måtte ta en koronatest akkurat da Widerøes Andreas K. Aks holdt et mye positivt omtalt foredrag. Det må jeg komme tilbake til dersom jeg får fatt i ham. Jeg var for øvrig negativ. 


Konferansen ble åpnet av viseordfører i Sola kommune, Siv-Len Strandskog.

Jeg vil ta for meg litt om de to sikkerhetsprismottakerne aller først, personer jeg kjenner fra det lokale miljøet på Sola, henholdsvis Avinor Flysikrings Stein Løken Clason, og CHC`s  Bjørn S. Haga, HUMS specialist. Jeg samtalte med begge. 


Stein

Bjørn (Øyvind Solberg til venstre)

Stein fortalte meg om satellittbasert ADS for nordområdene, og Bjørn om utviklingsmulighetene for Health and Usage Monitoring Systems i helikoptre.



Arrangementskomiteen bestående av fra venstre Håvard Haugen, Øyvind Solberg, John Arild Gundersen og moderator Jarle Gimmestad.
Jeg må også nevnte Svein K. Bertheussen, medstifter av Solakonferansen som fungerte som fotograf, samt Bjørn Staale Jensen og Trudi Elin Skjelde i sekretariatet.

I det etterølgende vil jeg skrive litt om de tre helikoptertypene som ble vist, i litt forskjellig form, Bell 525 Relentless i mock-up, men alle tre med behørige orienteringer og bilder. I tillegg kommer resyme av for meg interessante foredrag. Men nå, lang kaffepause, og andre nyheter. Stay tuned 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.