fredag 17. januar 2014

Asiana ulykken

Jente overlevde flykrasj - overkjørt og drept av brannbil

Sjekk video her: http://tinyurl.com/olafmzu

Brannvesenet visste at jenta lå på rullebanen

Nylig publiserte bilder viser at brannmannskapene visste om jenta som lå ved rullebanen, før hun ble overkjørt av en brannbil, etter flykrasjen i San Francisco.
16 år gamle Ye Meng Yuan overlevde flykrasjen på flyplassen i San Francisco i juli 2013, men døde da hun ble påkjørt av brannmannskaper på ulykkesstedet.

Flyet brakk i to

6. juli 2013 kom et fly fra Asiana Airlines for lavt inn for landing ved San Francisco International Airport. Flyet brakk i to og skled av rullebanen. Tre personer omkom, én av dem den 16 år gamle jenta.

Fanget opp av hjelmkamera

Det har lenge vært kjent at Ye Meng Yuan levde etter flykrasjen, men mistet livet da hun ble overkjørt av en redningsbil. Brannvesenet hevdet da at de ikke visste om jenta som lå på bakken utenfor flyet, og at skum og røyk gjorde at de ikke så henne før det var for seint. Men nylig publiserte videobilder viser at det antagelig ikke var tilfellet.

I videoen som er hentet fra hjelmkameraet til en av brannmennene, hører man at han roper at de skal stoppe fordi det ligger en person på bakken. I en annen video dirigerer en brannmann bilene slik at de ikke skal kjøre på personen på bakken.
Se videoen øverst i artikkelen
15 minutter senere ble Ye Meng Yuan overkjørt og drept.

Tror ikke det ble gjort med vilje

16-åringens familie går nå til sak mot San Francisco.
– De vil vite hvordan dette kunne skje, og hvorfor brannvesenet ikke fortalte sannheten om hva som hadde skjedd, sier familiens advokat Justin Green.
Se også:– Jeg takker Gud for at jeg lever
Brannvesenet i San Francisco ønsker ikke å kommentere saken før etterforskningen er ferdig.
Advokaten til Ye Meng Yuans familie ønsker å presisere at klientene hans ikke tror brannmaskapene kjørte over jenta med vilje

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.