lørdag 4. januar 2014

SAS vil ha avklaring


Konsernsjef Rickard Gustafson krever svar fra politikerne om bruk av asiatisk kabinpersonale. Foto: Leif R Jansson (NTB scanpix)

SAS-sjefen vil ha avklaring om asiatisk lønn

Konsernsjef Rickard Gustafson i SAS mener politikerne må si klart fra hvilke regler som skal gjelde for bruk av asiatisk personale til asiatiske lønninger på europeiske fly.

Gustafson sier at det er opp til politikerne å avklare om det er greit at for eksempel Norwegian bemanner sine flygninger mellom Skandinavia og Bangkok med asiatisk personale som får en grunnlønn på under 3.000 kroner.
Det er en gråsone når et selskap har ansatt personale i ett land og flyr fra et annet, sier han til det svenske nyhetsbyrået TT.
– Vi er et skandinavisk selskap og er opptatt av å ha ansatte som bor, jobber og lever i Skandinavia – og betaler sin skatt her. Jeg tror at politikerne må ta debatten om hvilke regler som skal gjelde for ansettelses- og skattemessige forhold, sier han.

Lokale forhold

Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik har tidligere forsvart lønns- og ansettelsespolitikken med at det asiatiske personalet får en månedlig utbetaling på rundt 80.000 bath, tilsvarende rundt 15.000 kroner, når alle tillegg tas med.
– Ingen får bare grunnlønn, understreket hun.
Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen har overfor NTB vist til at lønnsvilkårene må vurderes ut fra thailandske forhold, og at gjennomsnittslønnen da er på 10.000 bath.

– Rammer ansatte

Markus Wiberg, tillitsvalgt i den største svenske SAS-fagforeningen, sier til TT at priskrigen mellom flyselskapene går ut over flypersonalet.
– Hele bransjen er inne i en dårlig spiral der man forsøker å presse prisene og kutte kostnader. Det er en uheldig utvikling som rammer de ansatte gjennom dårligere arbeidsmiljø og på sikt dårligere vilkår, sier han. (©NTB)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.