fredag 11. juli 2014

Narvik Lufthavn med i jakt på rev

Tøff flyplass dette.......

Narvik lufthavn mottar store mengder brev om revefamilien på området. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Jaget revefamilie skaper engasjement

Hundrevis reagerer på at Narvik lufthavn har innledet jakt på en revefamilie. – Vi er nødt til å ta hensyn til flysikkerheten, sier driftssjef Bernt Mathisen.
Det er avisa Fremover som melder om dyreengasjementet.
Narvik lufthavn har mottatt rundt 300 brev og e-poster med reaksjoner på at lufthavnledelsen nylig bestemte seg for å starte jakt på en gruppe rever som har slått seg til på lufthavnens område.
Nå ber lufthavnsjef Eirik Bergstedt om fred.
– Jeg ber om at det voldsomme engasjementet opphører. Avinor er godt innforstått med argumentene som taler imot felling av dyr og fugler inne på Avinor sine lufthavner, sier han til avisa Fremover.
Revene har beveget seg ut på rullebanen flere ganger, og utgjort en sikkerhetsrisiko ved lufthavnen i over ett år. Lufthavnen har vært nødt til å avbryte innflyginger på grunn av rever på rullebanen, skriver NRK.
Lufthavnledelsen opplyser at de har forsøkt å flytte revene, men at de har kommet tilbake. De har også forsøkt å skremme dem vekk med laser, knallskudd og vann.
– Vi har kommet fram til at det mest realistiske er å ta ut revene. Det er ingen som ønsker å avlive en rev. Det er fine dyr. Det var derfor vi fanget og flyttet dem. Men vi er nødt til å ta hensyn til flysikkerheten, sier driftsleder Bernt Mathisen til NRK.

Dyrebeskyttelsen Narvik har engasjert seg i saken, og ønsker å flytte alle dyrene ut fra lufthavnområdet samtidig. En slik operasjon tar tid å organisere, og i mellomtiden har lufthavnen innledet jakt på dyrene. I forrige uke ble en rev skutt inne på området.
Avinor har opplyst at Dyrebeskyttelsen gjerne må forsøke å fange og flytte dyrene selv om jakten er innledet.
– Det er vi glade for, men vi ønsker selvsagt at de kunne ventet til vi får flyttet revene ut i naturen, sier Nadia Bless Kaski ved Dyrebeskyttelsen til NRK.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.