søndag 2. juni 2024

Arlington National Cemetery

  USA, mai 2024

Før vi dro fra leiligheten vi bodde for turen til Arlington, måtte vi innom Danny`s for sikringskost: Two eggs over easy, hashbrowns, four strips of bacon, white toast, coffee and orange juice.


Utsikt fra Arlington House - Til venstre ser du Arlington Memorial Bridge som går rett over til Lincoln monumentet

Jeg har, til tross for mange besøk i Washington, ikke vært der oppe på haugen, Det hadde imidlertid Odin som var guide. Vi var der dagen før Memorial Day som alltid faller på den siste mandagen i mai. Det betyr langhelg for alle, følgelig er det stor utfart disse dagene. Mange familier og også skoleklasser, tar turer til parker, museer og minnesmerker. Arlington er et slikt mål og man kan ferdes der på egenhånd eller kjøpe billett til omvisninger som er til fots eller med kjøretøy, også  minitog. Området er på ca 2 800 mål med over 250 000 gravsteder og minnesmerker av ymse salg.  Det hører med til historien at det er en Flags Out dag hvor speidere og andre frivillige bidrar til å sette ut små flagg på hvert enkelt gravsted. I fjor ble det gjort i løpet av 4 timer! På toppen av det hele finner en Arlington House med en pussig historie Ikke minst at den var en storgård med mange slaver.  Scan denne og finn ut mer:




Odin fortalte om verdens første flyulykke med motorisert fly med en omkommet i 1908. Det skjedde omtrent på tomtegrensen mellom Arlington og Ft. Myer. Forsvaret ville ha demonstrert flyet til brødrene Wright og Orville fikk jobben med å demonstrere deres Military Flyer. Kravet var at den skulle ha to ombord, og det ble Signal Corps Lt. Thomas Selfridge. To flyginger var alt tilbakelagt, men på den 3. havarerte flyet. Et propellblad delaminerte og kappet en vital kabel slik at havariet var uungåelig. Orville ble hardt skadet, men Selfridge omkom. Wright Bros. fikk allikevel kontrakten og flytypen ble solgt, også til Frankrike hvor Wilbur var på tilsvarende salgsjobb. 


Orville med Lt. Selfridge på Ft. Myer


Umiddelbart etter ulykken - Foto US Signal Corps

Denne er murt inn i en portstolpe på Selfridge Gate som ikke lenger er tilgjengelig for menigmann







Arlington har mange luftfartsminner, og vi gikk uforvarende rett på graven til Bernt Balchen,

Lauris Norstad er også en vi gamlinger kjente til, født i Minneapolis av norske foreldre:


Vi ubåt interesserte glemmer ikke denne:





The Kennedys. På toppen av haugen troner Arlington House







Bygningen på toppen av høyden har byens beste tomt. Sjekk historien her: 



I morgen: Memorial Day

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.