torsdag 25. oktober 2018

Helikopter - NH90 prosjektet får så øra flagrer av Riksrevisjonen - Forsvaret søler bort midlene - ABCNyheter

Riksrevisjonen med hard kritikk av Forsvarets helikopterkjøp












14 helikoptre skulle vært levert i 2008. I dag er det levert åtte, og seks av disse er kun til øvelse. For øyeblikket ser det ut til at fartøyene kan være klare i 2022 Foto:  Per Gram
Det var svikt fra start under kjøpet av forsvarshelikoptrene NH90, konkluderer Riksrevisjonen. Konsekvensene er alvorlige, både økonomisk og operativt.
Riksrevisjonen kritiserer dårlig planlegging, valg av leverandør, utforming av kontrakt og koordinering av helheten. I tillegg kritiseres Forsvarsdepartementet for manglende oppfølging etter hvert som det ble klart at prosjektet med kjøp av nye forsvarshelikoptre ikke gikk som Stortinget ønsket.
– Departementets sene involvering er etter vår mening alvorlig, særlig sett på bakgrunn av det økonomiske omfanget og de store operative konsekvensene for fartøyene, sier riksrevisor Per-Kristian Foss om skandalehelikoptrene som er minst 14 år forsinket.
Riksrevisjonen sier i sin konklusjon at det er leverandøren av nye helikoptre til Forsvarets kystvaktskip og fregatter som har en stor del av ansvaret, men at Forsvarsdepartementet, Forsvarsmateriell og Forsvaret heller ikke fulgte opp.
14 helikoptre skulle vært levert i 2008. I dag er det levert åtte, og seks av disse er kun til øvelse. For øyeblikket ser det ut til at fartøyene kan være klare i 2022.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.