mandag 29. oktober 2018

Russisk rakettøvelse nær norske fjæresteiner - Klassekampen

KRIGSSKIP: Det russiske landgangsfartøyet «Ivan Gren» er blant de russiske marinefartøyene som skal passere Norge samtidig som Trident Juncture pågår. FOTO: MIL: RU
 
Russland skal prøveskyte missiler i havet utenfor Midt-Norge, samtidig som Nato-øvelsen:
Russisk øvelse utenfor Møre
Russisk øvelse
• Russiske luftfartsmyndigheter har meldt inn en marineøvelse til Avinor. Meldingen kom på fredag.
• Øvelsen skal foregå samtidig med Trident Juncture, og i samme farvann, utenfor Mørekysten.
• Russland planlegger ifølge meldingen å prøveskyte missiler.
MISSILER: Forsvaret sier Nato-øvelsen Trident Juncture fortsetter som planlagt, til tross for at Russland vil prøveskyte missiler midt i området for øvelsen.
FORSVAR
Russland planlegger å gjennomføre en militærøvelse rett utenfor norsk territorialfarvann. Øvelsen skal innebære prøveskyting av missiler – og er planlagt midt i den pågående Nato-øvelsen Trident Juncture.
Den russiske øvelsen skal skje i havet like utenfor Mørekysten, i kort avstand fra de norske byene Kristiansund, Molde og Ålesund, og i et område med flere norske offshore-installasjoner (se kart).
Øvelsen skal skje 1. til 3. november, fra klokken 7 om morgenen til 14 på ettermiddagen, alle dagene.

Forsvaret bekrefter
Øvelse: Det røde feltet viser hvordan det russiske øvingsområdet overlapper med den store Nato-øvelsen Trident Juncture.
 
Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) bekrefter opplysningene til Klassekampen.
– Vi er kjent med denne meldingen. Øvelsen Trident Juncture skal fortsette som planlagt, sier oberstløytnant Ivar Moen til Klassekampen.
Det betyr at den russiske marineøvelsen skal foregå i det samme området og samtidig som den sjømilitære delen av Trident Juncture.

Meldingen kom fredag
Det var Avinor som mottok beskjed fra russiske myndigheter fredag. I meldingen fra den russiske hovedsentralen for lufttrafikk står det:
«Dette er for å informere om at den russiske marinen planlegger prøveskyting av missiler i Norskehavet, 1., 2. og 3. november 2018. Daglig fra 0700 til 1400».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.