torsdag 5. januar 2012

Pima "Boneyard" med ny utstilling


Dette er den avdelingen ved Davis Monthan AFB ved Tucson, AMARG, Aerospace Maintenance And Regeneration  Group som har lagret en bråte fly; noen nesten nye som F-16 og B1, andre gamle modeller. Vitsen med lagringen er at flyene i en krisesituasjon kan komme seg i lufta igjen. Noen av oss har vært så heldige å kunne kjøre fritt rundt blant flyene. For en del år tilbake var ikke det lenger tillatt, nå må en busses rundt. Vel, et nytt trekkplaster er følgende:

Boneyard-fly blir til kunst I Tucson

Seks pensjonert militære fly har blitt transformert til  såkalte monumentale kunstverk for the Pima Air and Space Museum i Tucson, Ariz., ble det kunngjort denne uken. Denne nye avdelingen av utstillingen åpner den 28. januar, Flyene som brukes som lerreter omfatter fire DC-3s, en Beechcraft C-45 (en militær versjon av BØK-18) og en Lockheed VC 140 Jetstar (en 1960-tall epoke 4-motors jet bruket for militær transport). Cockpiten fra en Boeing C-97 ble også brukt som et lerret for showet. Mer enn 30 kunstnere fra hele verden deltok i prosjektet.

Messen er en del av et pågående prosjekt for Boneyard som ble lansert i fjor sommer i New York med "nose job" show, som ga nose-cones fra ca to dusin militære fly til kunstnere til å bruke som "lerreter." Arizona-utstillingen inkluderer noen valg fra museets magasin, som viser mer enn et dusin nye prosjekter som ikke har vært utstilt tidligere. Pima museet vedlikeholder en samling med mer enn 300 fly og romfarkoster fra rundt om i verden og huser mer enn 125.000 artikler. Rundturen er åpen for publikum til slutten av mai. Her står 4 200 fly som altså ikke er en del av museet. Sjekk AMARG her: http://tinyurl.com/yzxw7fc

Foto: AMARG

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.