torsdag 1. mars 2012

2207-utvalgets innstilling


Komiteens flertall, medlemmene fra Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet og Venstre, har merket seg at retningslinjene for hovedredningssentralenes vurderinger og prioritering av politiets anmodninger om bruk av redningshelikoptrene til transportstøtte i akutte situasjoner er ferdigstilt. Redningshelikoptrene er en landsdekkende ressurs med kort beredskapstid. Disse retningslinjene vil sikre at politiets bistandsbehov gis høy prioritet. Flertallet vil understreke behovet for en forpliktende bistand fra redningshelikoptrene til politiet i akutte situasjoner.

Storberget har sagt:
Justisdepartementet vil derfor, i samarbeid med Helse- og omsorgsdepartementet og Forsvarsdepartementet, klargjøre retningslinjene for hovedredningssentralens vurdering og prioritering av politiets anmodning om bruk av redningshelikoptre i akutte situasjoner. Etter min vurdering er det viktig å sikre at politiets bistandsbehov gis høy prioritet.

Det er overraskende at jeg ikke finner noe om ubemannede fly i overvåkingsrollen.
Undertegnede har ved flere anledninger uttrykt skepsis til samrøren Forsvaret/politi. Planverket per i dag tillater slikt samarbeid, men 2207 fører til endringer en må være obs på. Gjennom de siste årene har det pågått en prosess hvor en skal velge nytt redingshelikopter. Denne prosessen kan lett bli påvirket av at helikoptrene må bistå i forsvarsmessige anliggender og utstyres deretter. Det kan gå på bekostning av helikoptrenes ytelse, rekkevidde og kapasitet. Foto: Stavanger Aftenblad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.