tirsdag 8. mai 2012

Norwegian-piloter får fast jobb

Pilotene og ledelsen i Norwegian er enige om en ny tariffavtale. Dermed blir det ingen streik blant pilotene i flyselskapet.
 
Det ser ut til at arbeidstakerne har fått medhold på de fleste punkter.
– Det er nedfelt et prinsipp om fast ansettelse i Norwegian, som også har forpliktet seg til å sikre at ansatte skal ha lønns- og arbeidsvilkår og et sosialt sikkerhetsnett der de har base, sier leder i Parat, Hans-Erik Skjæggerud, til NTB.
Norwegian-sjef Bjørn Kjos puster lettet ut nå som konflikten er løst i god tid før sommerferien.
– Vi er begge svært tilfreds med at vi har oppnådd enighet, og at vi i fellesskap kan se fremover. Det aller viktigste for oss er at våre passasjerer kan føle seg trygge på at våre flyginger vil gå som normalt, sier Kjos.

Leietid: To år

Ved åpning av nye baser i utlandet skal Norwegian kunne benytte innleide piloter i inntil to år, er partene blitt enige om. Dette er en fleksibilitet selskapet har satt mye inn på å få til.
– Vi har gitt selskapet den fleksibilitet de har behov for ved etablering av nye baser i utlandet. Til gjengjeld får vi faste ansettelser, også utenfor Norge, når nye baser er godt etablert og har vist at de har livets rett, sier Halvor Vatnar, leder i Norwegian Pilotforening (NPF).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.