søndag 14. oktober 2012

Forsvaret - Pressemeldinger

En rekke pressemeldinger har gått ut, spesielt vedr. budsjettet. Men en skal merke seg det intime forholdet som har oppstått mellom Justisdep. og Forsvarsdep. noe som vil få betydning for kapasiteten til de nye redningshelikoptrene. Jeg er særdeles bekymret over dette.

 

Pressemeldinger



Etterretningstjenesten i Forsvaret styrkes med 68 millioner kroner

[08.10.2012]
-Etterretningstjenestens evne til å bidra til norske myndigheters beslutningsgrunnlag blir betydelig forbedret med regjeringens budsjettforslag for 2013, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Forsvarssektorens bidrag til samfunnssikkerhet forsterkes betydelig i 2013

[08.10.2012]
-Terrorangrepene 22. juli 2011 har satt et nytt søkelys på beredskap og samfunnssikkerheten i Norge. Som rapporten fra 22. juli-kommisjonen fastslår er det rom for læring på alle nivåer og i alle samfunnssektorer. Dette har også forsvarssektoren tatt innover seg, selv om Forsvaret ikke ble satt på noen direkte prøve denne tragiske dagen i 2011, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Nye kampfly - historisk kapasitetsløft i Forsvaret

[08.10.2012]
Regjeringen foreslår å bruke 1,89 milliarder kroner på nye kampfly i 2013. -Dette er med på å legge grunnlaget for et historisk kapasitetsløft i Forsvaret. Regjeringen forsterker med dette sin betydelige satsing på Forsvaret og følger opp en helt avgjørende del av den nye langtidsplanen, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Forsvarsdepartementet etablerar Senter for integritet i forsvarssektoren

[08.10.2012]
-Eg er veldig glad for at vi har fått oppretta dette senteret som markerar ei vidareføring av den vektlegginga me har på utvikling av godt styresett i forsvarssektoren, seier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen, og legg til at Noreg ligg langt framme innanfor dette fagområdet i NATO. Eg er glad me òg kan tilby tenester frå dette senteret både til NATO-stabar, allierte og til partnarland.

Høyere aktivitet og forsterket beredskap - Langtidsplanen for forsvarssektoren følges opp som forutsatt

Langtidsplanen for forsvarssektoren følges opp som forutsatt
[08.10.2012]
-Denne regjeringen er en garantist for ansvarlig utvikling av et moderne og relevant forsvar for nasjonal sikkerhet og trygghet. Vi vil i 2013 fortsette å ta tydelige valg for en forsvarlig økonomisk styring av sektoren, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Forsterket beredskap og tilstedeværelse i nord

[08.10.2012]
–Nordområdene er regjeringens fremste strategiske satsingsområde. Den nye langtidsplanen for forsvarssektoren legger opp til ytterligere økt aktivitet og tilstedeværelse i nord. Dette følges opp i budsjettforslaget for 2013, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.

Historisk budsjettløft for Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM)

[08.10.2012]
-Det betydelige budsjettløftet som regjeringen foreslår for Nasjonal sikkerhetsmyndighet, vil heve den nasjonale evnen til effektivt å håndtere angrep mot samfunnskritisk infrastruktur, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen. Vi vil også få økt kapasitet til analyse av skadevare og strategisk analyse av IKT-risikobildet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.