onsdag 7. november 2012

Boligrigg evakueres i Norskehavet

 Boligplattform på Njord-feltet har slagside

Stavanger (ANB-NTB):Boligplattformen Floatel Superior på Njord-feltet i Norskehavet begynte å krenge natt til onsdag. Statoil forbereder evakuering av mannskapene.
 
Publisert 07.11.2012 kl 10:05 Oppdatert 07.11.2012 kl 10:34 Fra Tidens Krav, Kristiansund

Foto: Tidens Krav

Sjekk video av Floatel Superior i hardt vær i september: http://tinyurl.com/amb78yz

– Riggen fikk en skade i en ballasttank i natt, og det ble umiddelbart satt i gang arbeid for å stabilisere den, noe som tok en times tid, sier pressekontakt Ola Anders Skauby i Statoil til NTB. Plattformen hadde en slagside på rundt 4 grader før den ble stabilisert.
Selv om riggen er stabil, vurderer selskapet situasjonen som så alvorlig at de vil evakuere alt ikke-kritisk personell fra Floatel Superior.
– Det er nå bare en barriere igjen mot lekkasje, mens det normalt skal være to, forklarer Skauby.

Planlegger evakuering

Statoil har mobilisert sin beredskapsorganisasjon for å planlegge evakueringen av plattformen. Skauby sier de har fem helikoptre i området, og at det er «noe dårlig vær».
Hovedredningssentralen for Sør-Norge på Sola bidrar i evakueringsarbeidet.
– Vi bistår Statoil med ressurser. Akkurat nå bistår vi med to redningshelikoptere, i tillegg til at vi nå ber Kystvakta bidra, sier vakthavende redningsleder Bjørn Jarle Åmlid til NTB.
– Vi bidrar til det Statoil ber om, legger han til.

Driver vedlikehold

I Statoil understreker informasjonssjef Ola Anders Skauby at situasjonen ikke ses på som dramatisk, men at de tar hendelsen på største alvor.
Floatel Superior er innleid og ligger ved Njord A-plattformen i forbindelse med en større vedlikeholds- og oppgraderingsjobb.
Njord A er en flytende stålplattform, med bore- og prosesseringsanlegg i tillegg til et boligkvarter.
Feltet ligger 13 mil nordvest for Kristiansund, og det produseres både olje og gass. Den daglige oljeproduksjonen er rundt 20.000 fat olje per døgn, mens gasseksporten er gjennomsnittlig på 6 millioner kubikkmeter per døgn. Det er driftsstans på plattformen i forbindelse med det planlagte vedlikeholdet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.