onsdag 7. november 2012

Valg av redningshelikopter - Rekkevidde og løfteevne

Hendelsen rapportert nå er ikke alene. Den 4. september krenget riggen Scarabeo 8 5,7 grader.

Ulykkespotensialet offshore er stort
Petroleumstilsynet (Ptil) er i alarmberedskap, og har allerede besluttet å granske nestenulykken med Floatel Superior.
- Dette har vært og er fortsatt en alvorlig situasjon. Vi har oppbemannet beredskapssentralen vår til full styrke, sier pressetalskvinne Inger Anda i Petroleumstilsynet (Ptil) til Aftenbladet.
- Det er en stund siden vi sist hadde en så alvorlig hendelse at beredskapssentralen vår ble fullt bemannet, sier Anda.

Les også

Boligplattform med 374 personer evakueres nå1

Floatel Superior tok inn vann og fikk slagside på Njordfeltet ved 03.40-tiden i natt. Dårlig vær har hindret helikoptre å lande på boligplattformen, men nå er evakueringen i gang, forteller Morten Ek i Statoil.

Gransker umiddelbart

Så fort den umiddelbare krisen er over, starter tilsynsmyndighetene arbeidet med å granske hendelsen på Njord-feltet vest av Trøndelag.
Ptil fikk varsel om hendelsen klokken 04.15 med melding om at et anker hadde punktert en av ballasttankene, noe som medførte at plattformen fikk slagside på 3-4 grader. Etter hvert som situasjonen utviklet seg, oppbemannet Petil sin beredskapssentral. Fullt bemannet jobber 10-12 personer med å overvåke Statoils håndtering av krisen.
- Foreløpig vil jeg ikke si noe negativt om det Statoil har gjort. Vi har fått vite at evakueringen er i gang, sier Anda rett etter klokken 11 onsdag.
- Situasjonen viser hvor sårbare en offshore?
- Nei, det vil jeg ikke si. Men dette er en virksomhet med stort ulykkespotensial, og det er viktig når det oppstår en krise å ha planer for beredskap og evakuering, sier Anda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.