onsdag 17. juli 2013

SAR - Sikorskys fravelgelse


Foto: Per Gram  - Prøveflyging på Sola i 2003

Den 19. juni hadde Reinhard Lillebø og undertegnede foretrede for Sikorsky på Le Bourget. Vi var invitert for å snakke om prosessen rundt utvelgelsen av Sea Kingens etterfølger. Vi møtte Paul Jackson, Global and Strategic Communications, og Alexander V.L. Sharp, Sales Director Europe. Det eneste oppsiktsvekkende i prosessen var åpenbart mengden med data som ble produsert. De mente at de hadde gjort en god jobb med å tilfredsstille kravene som er satt.

Det er klart at en er skuffet etter senere å ha mottatt beskjeden at ditt produkt ikke lenger henger med i konkurransen. Jackson skriver i en mail til undertegnede:

We are surprised and disappointed at not being down-selected. We still feel strongly that the well-proven, rugged and highly reliable S-92 helicopter, with its consistently high availability rates, is the right aircraft for Norway’s demanding and critically important search and rescue operations.

For undertegnede er det overraskende at S-92A ikke henger med i konkurransen videre. Jeg hadde lenge håpet på at dette ble et "Battle of giants" mellom S-92A og AW101. Nå blir det "Battle of a giant and a midget," AW101 og EC225.

Jeg nevner nok en gang at de to gjenværende helikoptertypene må demonstrere, under like forhold, rekkevidde i en såkalt fly-off.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.