lørdag 5. oktober 2013

Helikopternødlandingen - Oppdatering

Et helikopter av typen Sikorsky S-92 på vei til Sola måtte like over klokken 17.00 fredag ettermiddag nødlande på den ubemannede Yme-plattformen i Nordsjøen. Nødlandingen skal ha vært dramatisk.
- Vil dere undersøke maskinen på Yme før dere flyr igjen med denne helikoptertypen?
- De tekniske data fra helikopteret er avlest av vår tekniske avdeling. Nå samarbeider de med produsenten Sikorsky om hva som skal skje videre med helikopteret, opplyser Atle Myre i Bristow Norway.
Han sier alle avgangene med Bristow til Nordsjøen lørdag går som planlagt. Totalt dreier det seg om 22 avganger til sammen fra Sola, Flesland og Brønnøysund.
- Pilotene er ikke ferdige med sine forklaringene sine ennå, opplyser Myre i Bristow.
Om bord i helikopteret var ti nordmenn, en danske og en albaner, sier Myre.
- Jeg er svært glad for at passasjerer og mannskap er i god behold, og vil takke våre piloter for profesjonell håndtering av situasjonen, sier Renee de Jong, administrerende direktør i Bristow Norway.

Myre  forteller at det var dårlig vær og tåke i Nordsjøen og at helikopteret som egentlig skulle videre bestemte seg for å snu og vende tilbake til Sola.
- Da fikk de en indikasjon på en feil som gjorde at piloten bestemte seg for å lande på Yme som tilfeldigvis lå der, sier Myre.

- Må granskes

- Vi har jo sett etter den siste ulykken på Shetland at helikopterulykker vekker sterke følelser hos folk. I Canada gikk et Sikorsky S-92 ned for noen år siden, men jeg minnes ingen storulykker i Norge med denne ulykken, sier Safe-leder Roy Erling Furre til Aftenbladet.
- Men når det gjelder helikopterhendelser så må det som ligger bak komme frem,  og hvordan industrien tar hånd om dette vil være viktig i dagene fremover, sier Furre.
- Dette må granskes og bakenfoliggende årsak må for dagen, vi forventer at fakta kommer frem, sier Safe-lederen.

14 personer om bord

Helikopteret kom altså fra Valhall og skulle til Sola. Totalt 14 personer var om bord i helikopteret.
Helikopteret fløy for BP, og hadde passasjerer til Valhall ombord og var på vei tilbake til Sola på grunn av tåke.
- 12 passasjerer og to piloter, sier Asbjørn Viste.
Hovedredningssentralen i Sør-Norge fikk melding om nødlandingen klokken 17.05 fredag ettermiddag. Da sendte de et Sea King-helikopter i retning Yme-plattformen.
- Dekket på Yme var naturligvis sperret av helikopteret som hadde nødlandet. Dermed måtte vi heise de 14 om bord i Sea King-en, sier Viste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.