søndag 3. november 2013

Rockheim calling....















- Det er oppdaget støy som forstyrrer sambandsfrekvensen til flytrafikken som passerer over Rockheim, bekrefter kommunikasjonsansvarlig Audun Hagen ved Rockheim

Rockheim forstyrret flytrafikken

Du vil ikke tro hvorfor rockemuseet er mørklagt.

  

 
De siste ukene har den iøynefallende toppboksen på Rockheim i Trondheim vært mørklagt. Forklaringen er kanskje noe overraskende for enkelte. Årsaken er nemlig at lysene skaper trøbbel for flytrafikken som krysser over landemerket til og fra Værnes.

Støy på sambandet

- Det er oppdaget støy som forstyrrer sambandsfrekvensen til flytrafikken som passerer over Rockheim, bekrefter kommunikasjonsansvarlig Audun Hagen ved Rockheim opplevelsessenter til adressa.no.
Undersøkelser tyder på at denne støyen kommer fra belysningen på toppen av Rockheim. Dermed har huseier fått pålegg fra Post- og teletilsynet om å slukke lysene inntil videre.
Det er altså ikke at lysene i seg selv visuelt som forstyrrer, men de går altså utover kommunikasjonen mellom flyene og Værnes.

- Viktig for oss

Hagen beskriver det som viktig for Rockheim å ha lysene tent. Derfor jobbes det aktivt med saken, og det er huseier Entra eiendom som håndterer saken. De har innledet en dialog med leverandørene av lysene.
- Vi håper på en avklaring så raskt som mulig, slik at vi kan utbedre dette og lyset kan tennes igjen, sier Hagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.