fredag 3. januar 2014

Norwegian - Dårlig vær på USAs østkyst treffer dem

Norwegian vurderer om USA-flygninger må innstilles

En kraftig snøstorm skaper flykaos på østkysten av USA. Kriserammede Norwegian kan bli tvunget til å innstille sine flygninger fredag.

– Det er klart at dette uværet kan påvirke våre flygninger til New York, men det er for tidlig å si om uværet får noen konsekvenser for vår del sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian til NTB.
Det norske flyselskapet er inne i sin dypeste krise, knyttet til store forsinkelser på langdistanserutene som skulle trafikkeres av de nye Dreamliner-flyene. Nå kan den voldsomme snøstormen Hercules gjøre situasjonen enda verre for flyselskapet.
Torsdag ble over 1.800 flyavganger innstilt som følge av uværet, mens 4.500 avganger var forsinket, viser en oversikt på nettstedet FlightAware. Verken Norwegian eller SAS har så langt blitt tvunget til å endre på sine planlagte flygninger, men den situasjonen kan raskt endre seg, understreker begge selskaper overfor NTB.

For tidlig å si

Norwegian har to avganger til New York fredag – en fra Oslo og en fra Stockholm – men det var på morgenkvisten ikke gjort noen endelige vurderinger av om avgangene skulle innstilles, gå med forsinkelse eller gå som normalt, ifølge Sandaker-Nielsen.
SAS hadde i morgentimene fredag tre fly i rute på vei fra New York, og besluttet, slik situasjonen så ut da, at to avganger senere samme dag til New York skulle gå som normalt. Stormen i USA ser ikke til å få noen konsekvenser for SAS, i det minste inntil videre.
– Som alltid når det er snakk om været, kan ting skje med kortere tidshorisont, men slik det ser ut nå, kommer vi til å fly som planlagt, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen.
United Airlines' ene avgang til New York var fredag formiddag satt opp med 40 minutters forsinkelse, men det var ukjent om det skyldtes værforholdene i USA.

Venter forverring

O'Hare-flyplassen i Chicago og Newark-flyplassen i New Jersey er foreløpig hardest rammet av snøstormen, men ifølge værmeldingene er det mer i vente, skriver Reuters.
Meteorologene varsler opptil 25 centimeter nysnø og ned mot 12 kuldegrader i New York, der LaGuardia-flyplassen og JFK-flyplassen forbereder seg på store problemer.
Myndigheten i delstatene New York og New Jersey har erklært unntakstilstand og oppfordrer folk til å holde seg innendørs det kommende døgnet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.