tirsdag 4. februar 2014

SAS - Tull og tøys skjer åpenbart hos alle


SAS har sendt et fly til Sotsji, helt uten passasjerer.
SOTSJI (Aftenposten.no)
Årsaken er at 80 bager ikke fikk plass på de to chartrede maskinene som gikk lørdag og mandag. Det betød at enkelte utøvere, trenere, ledere og mediefolk ikke fikk med seg bagasjen sin. De måtte stå i lange køer og fylle ut skjemaer i tre eksemplarer.

Beklager

Det gikk to-tre timer fra ankomst Sotsji til man kunne dra til sine respektive bosteder. Skøyteløperen Espen Hvammen manglet sine to par skøyter.
- SAS beklager dette. Det var en «mismatch» mellom hvor stor plassen på flyet er, og hvor mye bagasje alle ønsket å ha med, sier pressekontakt Tormod Sandstø i SAS. Han fortsetter:
- I avtalen med idretten kan utøverne ha med to kolli. Mange ønsket ytterligere to, og hadde meldt inn det, men ikke fått det bekreftet. Uansett om man har Gullkort eller ikke, så er det vektbegrensning på et fly. Opp mot300 kolli er maksimalt, men nå var det med mye utstyr også, som ski og sykler. Derfor bestemte vi sent mandag kveld at vi sender et eget fly til Sotsji. De gikk i formiddag, kun med 80 bager.
Sandstø legger til at det ikke er så lett å få bagasje til Sotsji. De to første flyene var chartermaskiner som gikk direkte, men skulle selskapet ha sendt kofferter og utstyr med rutefly, måtte alt fortolles i Moskva.
- Da fant vi ut at det vare mye bedre å sette opp en egen direktemaskin.
Skøyteløperen Espen Hvammen var frustrert.
- Dette er komisk. Min bag hadde «Prioritet» på seg, men det hjalp ikke, sier han.
Også TV 2 ble rammet av problemene.
- Jeg skal være i studio og bør jo se ordentlig ut i klærne, sier Johan Kaggestad. Han legger til at han var forberedt på at dette kunne skje og tok med meg ekstra undertøy i håndbagasjen.


Marit Bjørgen og Therese Johaug kom frem med alle sine kofferter. De kom med et annet fly.
FOTO: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

Får alt i kveld

På kvelden Sotsji-tid tirsdag kan alle som står uten eiendelene sine få dem tilbake igjen. Enkelte har ikke annet enn det de går og står i.
Allerede på flyet sa vertene at de aldri hadde opplevd noe lignende, at så mye bagasje ikke kom med.
Foruten at de aktive har mye utstyr og pressefolkene TV-kameraer, fotoutstyr og datamaskiner, skulle de fleste være borte i tre uker i et område der det er både kuldegrader i høyden og varmegrader ved sjøen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.