mandag 17. mars 2014

Norwegian og Lufthansa



SMUTTHULL: Lufthansa beskylder Bjørn Kjos (bildet) og Norwegian for å omgå reglene. (Foto: NTB scanpix)

Lufthansa-sjef kritiserer Kjos og Norwegian

Norwegian-sjef Bjørn Kjos bruker samme smutthull på sine USA-flyginger som shippingbransjen gjorde for 50 år siden. Det mener Lufthansa-sjef Christoph Franz.

Han mener Norwegians bruk av asiatisk personell i USA vil underminere europeisk arbeidsstandard og sammenligner Norwegians praksis med det rederiene gjorde for 50 år siden, skriver Dagens Næringsliv.
– De har selv sagt at de vil bygge virksomheten på arbeidskraft, sosial sikkerhet og lønninger utenfor EU. Det reagerer vi på. Vi har sett det skje innen shipping der rederiene tidlig begynte å seile under bekvemmelighetsflagg i Liberia og Panama, sier Franz.
Norwegian er en viktig kunde for Lufthansa på flyvedlikehold, men Franz mener likevel at Kjos har tøyd grensene for langt. Lufthansa har sammen med alliansepartneren SAS gått sammen om å be amerikanske myndigheter om å si nei til Norwegians søknad om trafikkrettigheter over Atlanterhavet.
– Vi respekterer Norwegian høyt og konkurrerer gjerne med dem på langruter, men det må skje på like vilkår, sier Lufthansa-sjefen.

Les også: Luftfartstilsynet bekymret over rask Norwegian-vekst
Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånevik avviser at dette handler om å benytte billigst mulig personell, og peker på at de ansetter kabinansatte også i USA med samme lønn som kolleger i Thailand.
– Vi må legge flybaser til store knutepunkter ute i verden og fly inn mot Europa, sier Skånevik.
Norwegian håper på et svar fra amerikanske myndigheter innen 1. april, mens SAS og Lufthansa har bedt om at saken utredes videre til amerikanske og europeiske flymyndigheter møtes i Wien 10. juni.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.