– Vi har en video av gutten som går på vei bort mot flyet, sier etterforskningsleder Merete Torp Nilsen. Hun sier at politiet fortsatt ikke er ferdige med å gjennomgå alle videopptakene, men utelukker ikke at gutten kan ha kommet over gjerdet.
Har video av gutten på vei til flyet
– Vi vil tidligst kunne konkludere noe i denne saken på tirsdag, sier Torp Nilsen. Luftfartstilsynet utfører parallelt med politiet sine egne undersøkelser. Vi jobber nå med å kartlegge guttens bevegelser, sier Torp Nilsen.

Feilen er at han ikke ble oppdaget

– Feilen er at han ikke ble oppdaget, sier administrerende direktør Gisle Skansen ved Sandefjord Lufthavn Torp. Vi har personer til stede hele døgnet som overvåker området. Våre nattevakter patruljerer området fysisk, og det er alltid noen som følger med på våre overvåkningskameraer. Likevel er det ingen som har sett ham.
– Kan nattevakten ha sovnet?
– Jeg vil ikke spekulere i dette nå. Feilen er at han ikke ble oppdaget, sier Skansen.

Kan ha kommet over gjerdet

– Jeg vet ikke hva politiet tror, men vi synes det er mest sannsynlig at han må ha kommet seg over gjerdet, sier Skansen. Foreløpig er det imidlertid ikke gjort noen videofunn som kan bekrefte dette, sier Skansen.