søndag 10. august 2014

LCC - Low-Cost Carriers, dyrere

Foto: AFP Relaxnews

Billigfly koster mer

Lavprisselskapene øker sine priser. Årsaken skal være bedre sørvis og økt kvalitet.

Kvalitet koster, noe også lavprisselskapene begynner å merke. Flere øker nå sine priser for å tilby reisende bedre sørvis, viser en studie fra WhichAirline.com.
Nettstedet, som med en søkemotor sammenligner tilbudene fra ulike flyselskaper, har undersøkt prisene hos europeiske lavprisselskaper i 2013 og 2014. Og ikke overraskende, resultatet er at alle koster mer.
EasyJet er det selskapet som har den betydeligste prisøkningen i denne ett års perioden, og la på om lag 125 kroner (€15) på hver enkeltdistanse.
I 2014 koster en enveis tur med dette britiske selskapet gjennomsnittlig 760 kroner (€87.44), mens det året før kostet 636 kroner (€72.97).

Bedre på business-klasse

Nettstedet påpeker at den økte prisen skjedde samtidig med at selskapet oppgraderte sin kundepleie, noe som særlig kom business-reisende til gode. De har nå fått prioritert boarding, kan gratis endre sin billett og ta med seg ekstra bagasje.
EasyJets erkerival Ryanair har også økt sine priser, om enn noe mindre. Passasjerer betaler 573 kroner (€65.67) i gjennomsnitt i år, sammenlignet med 510 kroner (€58.45) i 2013. Økningen her blir da noe over 60 kroner per tur.
Selskapet, som ledes av den kontroversielle Michael O'Leary, planlegger også å spise seg inn på business-markedet i fremtiden, men prioriterer for tiden på familiesegmentet.
Fra denne sommeren kan Ryanairs passasjerer som reiser med barn få spesialrabatter og stellebord, samt mulighet til å varme opp barnemat ombord. (Det er verd å merke seg at EasyJet lanserte sitt eget familie-program omtrent samtidig)

Ikke alltid billigst

Andre betydningsfulle prisøkninger i år, er for eksempel Wizz Air som økte sine priser med nesten 90 kroner (€10) i gjennomsnitt - uten å endre kvaliteten. Selskapet, som har flyplassen Paris-Beauvais som base, flyr til flere byer i Øst-europa.
En annen studie fra juli viser at lavprisselskaper ikke alltid er de billigste. Nettsiden Liligo.com sier dette særlig gjelder innenriksflygninger. Årsaken er de ekstra kostnadene som må legges til for ekstra bagasje og annet. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.