fredag 7. november 2014

Nytt flyselskap starter opp på Sola

Foto: Sun Air
JAN-PETTER HELGESEN

SOLA
Det danske fullserviceselskapet Sun-Air of Scandinavia  begynner på nyåret å fly mellom Stavanger og Aalborg. Det blir minst to-rundturer i uken, men ruteprogrammet er foreløpig ikke klart, melder selskapet.
Til flygingene skal Sun-Air bruke det 32-seters jetflyet Dornier 328. Flytiden blir rundt 40 minutter. Sun-Air er et samarbeidsselskap med British Airways. Det danske selskapets fly og uniformer er i samme farger som det britiske selskapet. 

Sun-Air erstatter det danske flyselskapet Danish Air Transport som har fløyet strekningen det siste året. Flygingene startet med flere ukentlige avganger, men ble redusert til gang ukentlig på slutten. DAT innstilte flygingene da sommerprogrammet opphørte i oktober. Årsaken oppgis å være at selskapets to Saab 340 ble brukt på strekningen, skal selges. DAT konsentrerer sine ruteflyginger om flytypene ATR-42 og ATF-72 samt MD-87 på charter.
Stavanger hadde en periode flyrute til Aalborg med SAS og DC-3 i 1950-årene og det danske selskapet North Flying med 19-seters Fairchild i 1995.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.