torsdag 4. desember 2014

Avinor er utpekt

Avinor

 

Avinor utpekt som leverandør av lufttrafikktjenester i norsk luftrom

Avinor - 04-12-2014 12:13 CET
Avinor har nå mottatt nytt utpekingsvedtak for lufttrafikktjenester fra Samferdselsdepartementet. For underveistjenesten blir Avinor Flysikring AS utpekt fram til 2024. For tårntjenesten og innflygingskontroll utpekes Avinor Flysikring AS og Avinor AS ut 2017.
- Vi er godt fornøyd med utpekingsvedtaket slik det foreligger nå. Vi har vært særlig opptatte av at en prosess med konkurranseutsetting for tårntjenester blir gjennomført grundig, og at utpekingen for underveistjenesten blir lang nok. Begge deler ser det ut til at departementet har tatt hensyn til, sier administrerende direktør i Avinor Flysikring, Anders Kirsebom.
Mot konkurranse i tårnmarkedet
For Rygge og Torp understreker departementet i vedtaket at det allerede er avgjort at det vil bli åpnet for anbudskonkurranse dersom lufthavnene ønsker det selv.
Departementet skriver videre at de «vil så snart som mulig utarbeide en framdriftsplan for arbeidet med konkurranseutsetting» for lufthavner innen Avinor-konsernet.
- Vi mener det er bra for norsk luftfart at det gjøres en grundig jobb, slik at en eventuell konkurranseutsetting blir gjort på en forutsigbar måte, hvor Avinor kan konkurrere på like vilkår som andre aktører i markedet. Vi ønsker konkurranseutsettingen velkommen, og forbereder oss på å møte den offensivt, sier Kirsebom.
Avinor bidrar til at rundt 50 millioner flypassasjerer kan reise til og fra selskapets 46 lufthavner på en sikker og effektiv måte. 3000 medarbeidere har ansvar for å planlegge, bygge ut og drive et samlet lufthavn- og flysikringssystem. Dette inkluderer tårn og kontrollsentraler, bakketjeneste og utvikling av servicetilbud ved lufthavnene. Oslo Lufthavn AS er heleid datterselskap og OSL har alene en årlig trafikk på rundt 20 millioner passasjerer. Avinor er et statlig aksjeselskap og finansieres gjennom luftfartsavgifter og salg på lufthavnene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.