Årsaken til pilostreiken er at forhandlingene om en ny pilotavtale har brutt sammen. Det har fått også de kabinansatte til å rasle med streikesablene.
– Vi har allerede varslet NHO om sympatiaksjoner fra de ansatte i kabinen, og vil fortløpende vurdere videre sympatiaksjoner også fra andre av våre medlemsgrupper, sier Hans-Erik Skjæggerud, leder av Parat som igjen er en del av Yrkesorganisasjonenes sentralforbund (YS), til NRK i en e-post.
Det betyr at 750 kabinansatte i selskapet står klare til å legge ned arbeidet. Fra før 70 er Norwegian-piloter tatt ut i streik, og onsdag står ytterligere 650 piloter klare til å gjøre det samme.

Doblet sykefraværet

Flere Norwegian-avganger fra norske flyplasser ble innstilt eller forsinket søndag på grunn av streiken.
Samtidig har sykefraværet søndag ligget dobbelt så høyt som på gjennomsnittlige søndager,
– Vanlig sykefravær er på cirka 30 stykker, så langt i dag har over 60 av pilotene og kabinpersonalet sykmeldt seg. Det dreier seg primært om piloter, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til NRK.
Norwegian har sagt at de vil dekke opp for streiken ved å sette inn piloter fra andre selskaper i selskapet.
Det betyr at de vil bruke piloter fra datterselskap i Finland og Spania for å dekke opp avgangene som rammes av streiken.

Beskylder Norwegian for streikebryteri

Åpenbart streikebryteri. Piloter fra andre datterselskaper er satt til å utføre de streikendes arbeid. Dermed kan det ikke herske noen som helst tvil om at Norwegian bedriver streikebryteri, sier YS-leder Jorunn Berland.
De får støtte av førstesekretær Peggy Hessen Følsvik i Landsorganisasjonen (LO).
– Dette er en provoserende opptreden fra arbeidsgivers side, noe som kun bidrar til å skjerpe konflikten, sier Følsvik på LOs egne hjemmesider.

Norwegian-piloter akutt syke

Sykefraværet doblet, Norwegian rammes av forsinkelser og kanselleringer.
70 piloter i Flyselskapet Norwegian er tatt ut i streik, og flere kan bli tatt ut i streik onsdag. Søndag har Norwegian  måttet kansellere minst ti flygninger, og en rekke fly er forsinket som følge av kanselleringene.
- Vi har har hatt flere tilfeller av akutt sykdom i pilotkorpset. Sykefraværet er dobbelt så høyt som på en vanlig søndag, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen i Norwegian.
Norwegian vil ikke kommentere om oppfatter sykefraværet som aksjoner fra pilotenes side.
- Vi ønsker ikke å spekulere i det.  Da vi avsluttet gårsdagen så vi positivt på avvikle flytrafikken så normalt som mulig. Dette er spesielt leit for passasjerene, og jeg forstår at dette er frustrerende. Vi skal fortsatt gjøre alt vi kan for å begrense omfanget av forsinkelser og kanselleringer fremover, sier han.

Ukjent

De streikende pilotene er ansatt i datterselskapet Norwegian Air Norway, og er orgniasert i fagorganisasjonen Parat. Parat avviser at det er snakk om organiserte aksjoner.
- Dette kjenner vi ikke til, sier Arve Sigmundstad, kommunikasjonssjef i Parat, som orgainserer 685 piloter i Norwegian.
70 piloter gikk ut i streik fra lørdag morgen. Onsdag trappes streiken kraftig opp med 650 flygere. Konflikten mellom pilotene og Norwegian handler om vilkårene for pilotene. Norske og utenlandske piloter som jobber for selskapet fra baser i ulike land.