søndag 1. mars 2015

SAS trekker danske kabinansatte inn for Arbeidsretten - BT






Den verserende konflikt mellem kabinepersonalet og SAS skal afgøres ved Arbejdsretten. SAS’ tålmodighed er opbrugt, og luftfartselskabet stiller samtidig spørgsmål ved, om fagforeningen har gjort nok for at få sine medlemmer tilbage i arbejde.

Konflikten mellem SAS og selskabets kabinepersonale går nu ind i sit tredje døgn, og det får nu luftfartselskabet til at ty til andre metoder for at undgå flere aflysninger.
SAS har således bragt konflikten for Arbejdsretten, der vil vurdere sagen klokken 11 søndag. Pressechef hos SAS, Trine Kromann-Mikkelsen, mener ikke, at der var andre udveje.
»Vi kan ikke stå og råbe til døve ører. Vi må følge de spilleregler, der er, og det næste skridt er at indkalde parterne og få en dommer til at afgøre, hvem der har ret, og det forventer vi at få en afklaring på i dag,« siger Trine Kromann-Mikkelsen.

Søndag formiddag har SAS allerede måtte aflyse op mod 50 afgange som følge af strejken. De stridende parter synes fortsat langt fra hinanden efter et tumultarisk forløb lørdag, hvor det op ad eftermiddagen forlød, at parterne var nået til enighed. Stridspunktet er, hvorvidt de 137 ansatte, som SAS forflytter til det nyerhvervede datterselskab, Cimber, får deres overenskomst med. De strejkende personale har meddelt, at man ikke har intentioner om at vende tilbage til arbejdet, før en overenskomst er forhandlet på plads. Kabinepersonalets fagforening, CAU, er blevet pålagt at få sine medarbejdere tilbage i arbejde, men den øvelse excellerer forbundet ikke ligefrem i, mener Trine Kromann-Mikkelsen.

»Det centrale er, at CAU er blevet pålagt at få medarbejderne tilbage i arbejde med alle tænkelige midler. Men vi har ikke set mails eller kommunikation med medlemmerne, hvor de indtrængende beder dem om at komme tilbage i arbejde. Vi ser ikke den her indtrængenhed,« siger pressechefen.
Konflikten er på sit tredje døgn, og tusinder af passagerer er allerede blevet berørte af de over hundrede aflyste afgange. Trine Kromann-Mikkelsen tør ikke spå om, hvornår en afklaring foreligger.

»Det er svært at vide, hvad man skal forvente. Vi har haft aftaler på skrift mellem os, der ikke er blevet overholdt,« konstaterer hun.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.