søndag 10. mai 2015

LMS - Sløseri i Forsvaret forårsaket av politikere .... Eller?

Vel, Luftmilitært Samfund avd. Rogaland inviterte til temakveld sist onsdag. Det var brigader Øyvind K. Strandman som foredro.
Temaet var Politikerne og Forsvaret - En reise gjennom politiske beslutninger - Som har kostet samfunnet milliarder.
Vel, mange av de enkeltstående tilfellen har vært fremme i bloggen min. Det jeg ikke synes fremkom med tydelighet, bortsett fra noen sporadiske tilløp, var forsvarsledelsens egen mangel på tydelighet overfor politikerne og deres hestehandlingsiver. Ennvidere, han var ikke inne på forsinkelsen ved valg av redningshelikopter. Denne forsinkelsen skyldtes ene og alene Forsvarets iver etter å få inn det såkalte NSHP helikopteret NH-90. Hadde en gjort slik Helikopterfaglig Forum ba om i 2003, ville en ha unngått byråkratiske foranstaltninger som først kom til på et senere tidspunkt, de såkalte KS 1 og KS 2 regimene. Nå ser en at Sea Kingene modifiseres for over 600 millioner kroner, penger som Forsvaret selv har sløst bort.
Forsvaret har kun to paradegrener HMK Garde og 330 skvadron. Redningstjenesten er en sivil tjeneste, og tjenesten burde vært sivilisert for mange år siden. Forsvaret har arbeidet intenst for å beholde tjenesten, noe som har kostet milliarder av kroner i forhold til sivil drift av samme tjeneste. Vel, ingen har turt å be om å få dette validert bortsett fra NHO Luftfart som klart hevder i en utredning utført av Veritas, at tjenesten har mye å spare på en sivilisering. Så Sandman; sorry, du må skue litt utover fra skrivebordet ditt og inn i den sivile verden du straks blir en del av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.