torsdag 13. august 2015

Norwegian leaser ut 12 nye fly - Dagens Næringsliv

Airbus A320neo er en av flytypene som inngår i Norwegians gigantkjøp av i alt 222 nye fly, som kommunisert i 2012. Foto: Airbus
Airbus A320neo er en av flytypene som inngår i Norwegians gigantkjøp av i alt 222 nye fly, som kommunisert i 2012. Foto: Airbus les mer

Norwegian leaser ut 12 fly

- Positivt for Norwegian og støttende for vår kjøpsanbefaling, sier analytiker.


Dermed kan Norwegian årlig kunne motta 63 millioner kroner i 2016, stigende til 376 millioner kroner i 2017, påpeker analytikeren.
"Selskapet har sålangt ikke offentliggjort hvem motparten er. Ledelsen har imidlertid tidligere uttalt at flyene trolig ville ende opp i Asia. Vi tror det dreier seg om et kinesisk flyselskapet", skriver Sivertsen og minner om at leasingkontrakter gjøres i dollar.
SEB-analytikeren venter leasingavtalen å ha "relativ nøytral" effekt på Norwegians inntjening i perioden. Samtidig vil flere slike avtaler redusere usikkerheten inntjeningen, påpeker han.
"Alt i alt, positivt for Norwegian-aksjen og støttende for vår kjøpsanbefaling", fastslår Sivertsen.
Norwegian tar levering på flyene i 2016 -2018, ifølge meldingen. Arctic Aviation Assets har tidligere bestilt over 100 tilsvarende Airbus-maskiner med opsjoner for ytterligere 50 fly.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.