torsdag 6. august 2015

Norwegian med juli tall -- Kilde: Dagens Næringsliv


Norwegian hadde passasjervekst i juli. Foto: Mikaela Berg.
Norwegian hadde passasjervekst i juli. Foto: Mikaela Berg. les mer

Passasjerrekord for Norwegian

200.484 flere passasjerer valgte å fly med Norwegian i juli i år, sammenlignet med ifjor.
I juli fløy 2.690.458 passasjerer med Norwegian, mot 2.489.974 i samme måned ifjor, kommer det frem i en melding torsdag.
Det er en økning på 200.484 passasjerer.

Ifølge meldingen økte passasjertrafikken med syv prosent sammenlignet med samme periode ifjor.
Flyene hadde i juli en fyllingsgrad på 93,8 prosent, mot 88,2 prosent ifjor.
- Det er svært gledelig at så mange har valgt å fly med Norwegian i juli at vi både setter ny passasjerrekord og fyller flyene bedre enn noen gang tidligere, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i en pressemelding.
SAS presenterer sine passasjertall for juli på fredag.

Norwegian-sjef Bjørn Kjos har lyktes med selskapets internasjonale satsning, mener analytikere. Foto: Klaudia Lech.
Norwegian-sjef Bjørn Kjos har lyktes med selskapets internasjonale satsning, mener analytikere. Foto: Klaudia Lech. les mer

- Tallene er veldig sterke, det er ikke noe å lure på

Norwegian setter passasjerrekord, men det er ikke på hjemmebane veksten er størst. - Norwegian har lykkes i Europa, sier flyanalytiker.
- Passasjertallene er veldig sterke, det er ikke noe å lure på, sier Petter Nystrøm i meglerhuset ABG Sundal Collier.

Slår konkurrentene

- Tallene er som ventet veldig sterke. De nyetablerte utebasene absolutt en suksess. De har vært en ubetinget suksess til tross for økt konkurranse, særlig i Storbritannia, sier flyanalytiker Hans Erik Jacobsen i meglerhuset Swedbank First Securities.
Norwegian etablerte seg på Gatwick-terminalen i London i 2014, og i det britiske markedet konkurrerer selskapet med lavprisselskaper som Easyjet og Ryanair.
Også flyanalytiker Nystrøm er imponert over Norwegians utenlandssatsing.
- Norwegian har lyktes i Europa, og ekspansjonen i selskapet kommer derfra. Norwegian kan tilby billigere billetter enn de fleste av sine konkurrenter. Det tiltrekker nye passasjerer, så det har vært en suksess. Det viser også at Norwegian ikke har problemer med å møte Europas tøffeste konkurrenter, nemlig lavprisselskaper som Easyjet og Ryanair, sier Nystrøm.

Bedre enn SAS

Norwegians største konkurrent hjemme i Norge, SAS, legger frem sine passasjertall fredag.
- SAS har også levert vesentlig høyere billettinntekter den siste tiden. Likevel har Norwegian har hatt en bedre utvikling, på grunn av en bedre fyllingsgrad, sier Jacobsen.
Swedbank-analytikeren spår sterk vekst for Norwegian fremover.

- Utsiktene for Norwegian er svært gode. Selskapet får inn mer kapasitet til neste år, og kan vokse jevnt fremover. Det er likevel nok av utfordringer å ta av, å beholde kostnadsnivået lavt i forhold til konkurrentene og å håndtere den kraftige veksten i selskapet, sier han.

Anbefaler kjøp

Nystrøm trekker frem at Norwegian lykkes godt på langdistanseflyvninger. Selskapet fyller flyene som aldri før, og øker billettinntektene.
- Norwegian lykkes også godt i Storbritannia, et veldig viktig marked for selskapet, sier han. Gatwick-satsingen til Norwegian er i stor grad knyttet til langdistanseflyvninger, sier han.
I de siste årene har Norwegian åpnet en rekke nye ruter. Nystrøm mener at selskapet nå høster fruktene av den kraftige ekspansjonen.
- Du ser at når selskapet drar i håndbrekket på veksten, og veksten kommer ned, går inntjeningen opp, sier Nystrøm.
ABG Sundal Collier anbefaler kjøp for Norwegian-aksjen. På Oslo Børs er aksjen opp omtrent 0,8 prosent torsdag morgen. Så langt i år er Norwegian-aksjen opp over 37 prosent. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.